Aug āboli, ienākas siens • IR.lv

Aug āboli, ienākas siens

2
Šova 12 sēriju laikā dalībnieki sacentīsies par galveno balvu — ar septiņdesmit zirgspēkiem apveltītu traktoru.

Vājš un bezcerīgs seriāla Lauku sēta iesākums nesola, ka baudāmas būs arī beigas 

Zviedru kompānijas Strix televīzijas spēle Ferma pārdota vairāk nekā 40 valstīs. 2003.gadā to Baltijas valstīs rādīja TV3. Par uzvarētāju kļuva latvju zeltene Una. Līdzīgi vairākumam šovu tas skatītājiem noteikti aizmirsies pēc seriāla titru izdzišanas. Tālab nav jābrīnās, ka Fermu ar nosaukumu Lauku sēta atdzīvinājis martā Latvijā reģistrēts uzņēmums Finger Film Production. Jābrīnās par ko citu. Kādēļ to iegādājusies valsts raidorganizācija TV1? Domāju, ka tās lielāku atbalstu auditorijas uzrunāšanā pelnījuši oriģinālraidījumi, tādi kā patiešām lauku dzīvei veltītā Province. 

Taču kas izdarīts, izdarīts. Kopš 7.oktobra katru nedēļu LTV1 skatītājus neglābjami priecēs, bet daudzus garlaikos «dokumentāli izklaidējošais šovs» Lauku sēta. Saskaņā ar noteikumiem tam atlasīti 12 spēlētāji. No viņiem kopējos darbos un savstarpējās intrigās četru novadu sētās atsijāsies vienīgais «ar 70 zirgspēkiem apveltītā traktora Zetor» guvējs. Nemitīgi reklamēsies šoviņa atbalstītāji – Herkuless, Rasa, a/s Latvijas valsts meži mammadaba veidolā un Agrimatco Latvia. Reklāmu starplaikos pa dārzu, sētu un mežu bakstīsies mirkļa slavas un mantas alkstošie dalībnieki. Viņu ar katru nedēļu paliks mazāk un mazāk – līdz pēdējam gladiatoram. 

Lauku sētas universālais scenārijs nav nekāds mākslas darbs. Tādu neapgarosi. Taču šoreiz šķiet, ka tad, ja producentiem ienākumus lielo reklāmdevēju vietā nodrošinātu skatītāju balsojumi, Finger Film Production bankrotētu kā jebkurš «nagu un ragu kantoris». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu