Jaroslavļas katastrofā izdzīvojušais: smagākā rēta ir sirdī • IR.lv

Jaroslavļas katastrofā izdzīvojušais: smagākā rēta ir sirdī

30
Lidmašīna "Jak-42". Publicitātes foto

Vienīgais Jaroslavļas aviokatastrofā izdzīvojušais intervijā stāsta par pārdzīvoto 

Aleksandrs Sizovs (52) – vienīgais, kurš izdzīvoja pirms mēneša Krievijas pilsētā Jaroslavļā notikušajā aviokatastrofā, kurā bojā gāja visa Jaroslavļas hokeja komanda, arī latvietis Kārlis Skrastiņš, raudot Krievijas televīzijai sniedz interviju par piedzīvoto.

Viņš stāsta, ka lidmašīnā sēdējis pēdējā sēdeklī no labās puses, tāpēc viņam ķermeņa visa labā puse esot sadragāta. Sizovs neko tādu neatceras, kas liecinātu par tuvojošos katastrofu. Viņš kā lidmašīnas ekspluatācijas inženieris, nevis bortinženieris – tā kļūdaini minēts līdz šim -, pats pirms lidojuma pārbaudījis “Jak-42”.

Tiek ziņots, ka Sizovu no slimnīcas drīz izlaidīs turpināt atveseļoties mājās. Vaicāts, kas viņu izglābis, Sizovs teic – sievas mīlestība – un raud. Par savu dziļāko rētu viņš teic – tā ir sirdī.

Žurnālisti vēsta, ka pirmdien sākušies izmeklēšanas eksperimenti, lai simulētu lidmašīnas pacelšanos. Joprojām viena no galvenajām katastrofas versijām ir, ka lidmašīna paceļoties bremzēja un nespēja uzņemt pietiekamu augstumu.

Jau ziņots, ka 7.septembrī, paceļoties gaisā no Jaroslavļas Tunošnas lidostas, avarēja Krievijas aviosabiedrības “Jak-servis” lidmašīna “Jak-42”, kas veda uz KHL spēli Minskā komandu “Lokomotiv”. Avārijā dzīvību zaudēja 44 no 45 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem, viņu vidū arī Latvijas izlases aizsargs Kārlis Skrastiņš.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu