Aina un Karīna, protestētājas • IR.lv

Aina un Karīna, protestētājas

6
Divus vakarus Aina Līsmane (no labās) un Karīna Muzikante protestēja pret Zatlera Reformu partijas vēlmi veidot valdību ar Saskaņu. Par to Ainu nogādāja policijā.
Ieva Alberte

Tā bija sestdiena, 1.oktobris. Aina un Karīna ar ģimenēm devās apskatīt Biržas namu

Pusdienojot Doma laukumā, apsprieda Zatlera Reformu partijas naksnīgo lēmumu veidot valdību ar Saskaņas centru, ko iepriekš saistīja ar oligarhiem. «Bijām pārliecināti, ka drīzumā sekos kāda demonstrācija un varēsim tai pievienoties,» atceras Karīna. Dzīvojot Amerikā, Karīna kā vidusskolniece 1985.gadā protestēja pie Krievijas vēstniecības pret padomju okupāciju. Pašsaprotami šķita paust attieksmi arī šoreiz. 

Karīna ir skolotāja un medmāsa Latvijas Starptautiskajā skolā, savukārt Aina darbojas ar īpašumu apsaimniekošanu. Pirmdien paralēli darbam abas sarakstījās, brīnoties par to, ka nebriest neviens pikets. «Nolēmām, ka jārīkojas pašiem.» Vakarā Aina ar kurpju smēri uz palaga vairākās valodās uzrakstīja: «Zatlers ir nodevējs.» Izkāra pa logu ar skatu uz Rīgas Ekonomikas augstskolu. Gaidīja reakciju, taču veltīgi. Nolēma iet piketēt. 

Otrdienas vakarā Muzikantu un Līsmaņu pāri ar plakātiem devās uz krustojumu iepretim Mākslas akadēmijai: kur lielāka satiksme, jo sešos vakarā autovadītāji bija aicināti protestēt pret Zatlera lēmumu taurējot. «Stāvējām aptuveni stundu. Miermīlīgi, nekliedzot. Mājup gājām gandarīti. Bijām izteikuši viedokli,» stāsta Aina. Trešdienas vakarā viņi devās protestēt vēlreiz, tikai Karīna palika mājās ar bērniem. Piketam pievienojās mecenāta Viļa Vītola dēls, arī Vilis. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu