Brigmanis: Vējoņa rīcība ir "slikts sižets apvienībai" • IR.lv

Brigmanis: Vējoņa rīcība ir “slikts sižets apvienībai”

12
Foto: Edijs Pālens, LETA

Raidījums: trīs Vējoņa biroja darbinieki saņēmuši teju 6000 latu izmaksāšana kompensācijās

Fakts, ka laikā, kad tika apvienota Vides ministrija ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, trīs ministra Raimonda Vējoņa darbinieki saņēma kopumā gandrīz sešu tūkstošu latu kompensācijas par darba zaudēšanu uz trim dienām, nav labs, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā “Labrīt, Latvija!” atzina Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Viņš norādīja, ka sižetu ir redzējis, un tas bija “slikts sižets apvienībai”, vēsta BNS. Brigmanis teica, ka par kompensāciju izmaksāšanu nezināja, taču tagad redzams, ka tas ir noticis. Viena lieta ir ievērot likumu, otra ir ētiskā puse, norādīja ZZS līderis. “Adresēts jautājums, protams, ir cilvēkiem, kas šīs kompensācijas saņēma, cik nu viņiem tas bijis tajā brīdī nepieciešams, un cik tas ir pareizi…,” viņš sacīja, atzīstot, ka sižets nebija patīkams. “Piekrītu, ka tas [kompensāciju izmaksāšana] nav labi,” teica Brigmanis.

Vienlaikus Brigmanis minēja, ka no viņa puses nebūtu korekti kaut ko pārmest Vējonim, kurš kā ministrs uzņemas atbildību par savu jomu. “Tā tēma varētu tikt pārrunāta, bet principā ministrs tomēr nes atbildību par to, kas notiek viņa nozarē, un es nebūšu tas, kas metīs akmeni viņa dārzā,” viņš sacīja.

Latvijas Televīzijas raidījums “de facto” svētdien informēja, ka laikā, kad tika apvienota Vides ministrija ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, trīs Vējoņa darbinieki saņēmuši kopumā gandrīz sešu tūkstošu latu kompensācijas par darba zaudēšanu uz trim dienām.

Raidījums atgādināja, ka pēc ministriju apvienošanas janvāra pirmās nedēļas sākumā Vējonis formāli bija bez darba, jo, lai atsāktu darbu jaunā statusā jau kā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, bija vajadzīgs Saeimas lēmums. Neviens nešaubījās, ka jau pēc dažām dienām Saeima Vējoni apstiprinās jaunajā amatā, un tolaik Vējonis žurnālistiem paziņoja, ka atteiksies no kompensācijas par darba zaudēšanu uz dažām dienām, lai gan formāli tā viņam pienāktos. Vienlaikus kompensācijas saņēma viņa biroja darbinieki, kuri apstiprināti darbā uz ministra pilnvaru laiku un kuri atgriezās amatā pēc Saeimas lēmuma. Trim cilvēkiem tika izmaksāti kopumā gandrīz seši tūkstoši latu.

 

Komentāri (12)

andris902 10.10.2011. 10.40

…”Tā tēma varētu tikt pārrunāta, bet principā ministrs tomēr nes atbildību par to, kas notiek viņa nozarē, un es nebūšu tas, kas metīs akmeni viņa dārzā,” viņš sacīja.

…aizmirsa vēl piebilst – “Mēs savējos nenododam!”…

…ja partija neatbild par savu ministru rīcību, tad kāda velna pēc tām jāizvirza ministrs no savas partijas?…jāmeklē bezpartejiskus profesionāļus, kurus izvēlas premjerministrs un – mutes ciet!….

+9
0
Atbildēt

1

    Aivars Krauklis > andris902 10.10.2011. 11.13

    Vai tad zaļie kaut reizi ir atbildējuši par savu rīcību? Kā teica spilgti zaļais b.Emsis, kuram nu nekādi nevar pārmest neinformētību – Eiropā mēs esam kreisi, Latvijā labēji. Kā no tādiem vēl prasīt atbildību?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 10.10.2011. 10.35

Kas tur slikts, viss atbilstoši zaļās partijas idejām – dzīvosim zaļi!

+4
0
Atbildēt

1

    juhans > Aivars Krauklis 10.10.2011. 10.41

    Kā tad. Kā norāda biedrs Brigmanis, Vējonis ir “uzņēmies atbildību par savu jomu” un oki-doki!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 10.10.2011. 11.23

Ja likums ir ievērots, kāpēc vēl jānomokās ar “ētiskumu”, vai ne? mums tak viens likums, viena taisnība visiem. Droši vien ZZS šoreiz nebūs vienīgais grēkāzis. Tiek masveidīgi piekopts princips – “valsts īpašums ir kolektīvais īpašums, kas pieder visiem, bet ar kuru rīkojos es”. Līdzīgi laikam par ētiskumu ir lieki runāt arī Ogres slimnīcas mašīnas iepirkuma sakarā – viss pēc likuma!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu