Žurnāls: Lužkova baņķierim uzturēšanās atļauja Latvijā • IR.lv

Žurnāls: Lužkova baņķierim uzturēšanās atļauja Latvijā

24
Šādi vēl nesen aicināja uz Latviju. Publicitātes foto

Starp uzturēšanās atļaujas saņēmušajiem esot arī viens bijušais Krievijas gubernators 

Krievijas starptautiskajā meklēšanā izsludinātais bijušais “Maskavas bankas” vadītājs Andrejs Borodins, kurš publiski ticis nodēvēts par iepriekšējā Maskavas mēra Jurija Lužkova baņķieri, ir saņēmis uzturēšanās atļauju Latvijā, žurnālam “Otkritij gorod” pavēstījis kāds informēts avots.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) sabiedrisko attiecību vadītājs Andrejs Rjabcevs šo faktu ne noliedzis, ne arī apstiprinājis, skaidrojot, ka pārvalde nevar atklāt to cilvēku identitāti, kuri pieprasa uzturēšanās atļaujas, jo tas būtu pretrunā ar fizisko personu datu aizsardzības normām, vēsta LETA.

Kā raksta “Otkritij gorod”, Latvija Borodinam nav sveša valsts. “Maskavas bankai”, kuru viņš vadīja kopš 1995.gada, šeit bija savs meitasuzņēmums – “Latvijas biznesa banka”.

Rjabcevs žurnālam pastāstījis, ka starp Krievijas iedzīvotājiem, kuri pieprasījuši uzturēšanās atļaujas Latvijā, ir visdažādākie cilvēki. Daudziem ir kāda saistība ar Latviju, dažiem jau agrāk bijusi uzturēšanās atļauja, citiem šeit ir savs bizness.

“Ja runājam par profesijām, daudzi uzturēšanās atļaujas pieprasītāji ir uzņēmēji, taču ir arī cilvēki, kuri ieņēmuši visai augstus amatus Krievijā – piemēram, viens bijušais gubernators,” klāstījis Rjabcevs, šī bijušā gubernatora vārdu gan neatklājot, taču žurnāls uzskata, ka runa varētu būt par bijušo Tveras apgabala galvu Dmitriju Zeļeņinu.

Zeļeņinam Rīgā arī bija savs bizness – ar uzņēmuma “Finstar Baltic Investments” starpniecību viņam piederēja daļa no “Baltic Trust Bank”.

Kā liecina PMLP apkopotie dati, kopš pagājušā gada 1.jūlija, kad stājās spēkā grozījumi Imigrācijas likumā, kas atvieglo uzturēšanas atļaujas Latvijā iegūšanas procesu, pārvaldē ir saņemti 686 šādi iesniegumi – 127 pērn un 559 šogad.

2010.gada 1.jūlijā stājās spēkā grozījumi Imigrācijas likumā, kas paredz būtiskas izmaiņas ārzemnieku ieceļošanas un uzturēšanās atļauju saņemšanas kārtībā.

Saskaņā ar jauno kārtību termiņuzturēšanās atļauju Latvijā uz laiku līdz pieciem gadiem var saņemt tie trešo valstu pilsoņi, kuri par vismaz 100 000 latu iegādājušies nekustamo īpašumu Rīgā vai citās republikas pilsētās vai par vismaz 50 000 latu – citviet Latvijā. Tāpat uz uzturēšanās atļauju Latvijā var pretendēt tie ārzemnieki, kuri kredītiestāžu subordinētajā pamatkapitālā ieguldījuši vismaz 200 000 latu vai kuri kapitālsabiedrības pamatkapitālā ieguldījuši 25 000 latu un gada laikā nodokļos valstij nomaksās vēl 25 000 latu.

 

Komentāri (24)

janazakovica 06.10.2011. 12.22

anglija slepj pie sevis krieviju izzagusos miljardierus..un vinu valstii tiek izvietotas simtiem mijonu vertas investicijas..un vel britanija uzzin visadus krievijas noslepumus.Latvija ne ar ko nav sliktaka par apvienoto karalvalsti ka nevaretu dot patverumu loti bagatiem krieviem kas saraususi milzigas bagatibas uz krievijas sabiedribas rekina..vel tikai lai pastasta noslepumus..kad krievija taisas okupet Latviju ar SC palidzibu.

+3
0
Atbildēt

3

    Atis Rektiņš > janazakovica 06.10.2011. 13.16

    Tieši tā! Ja viņš ir izpildījis visus uzturēšanās atļaujas saņemšanas nosacījumus – tad welcome!

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > janazakovica 07.10.2011. 11.31

    to KRUSTTEVS
    Vai Čičvarkins un desmitiem citu biznesa cilvēku, kura uzņēmums bija iepaticies Putina “opričņikiem” ari bija viens krievijas izzadzējiem?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janazakovica > janazakovica 07.10.2011. 11.47

    ari bij. bensons auto uz jurmalas sosejas bija iepaticies norvegiem..nepagaja gads un vini jau tur sez ieksaa..putina cekistiem vienmar kaut kas iepatiksies..krievijaa biznesa vide ir loti nezeliga..nav celistu mentu vai bratanu jumta..izsitis tevi kaa delu no visurienes..krievijas liela meroga izzadzeji..ir vesala atseviska temaa..jebkur ir noteikumi un ir bezpredels..ari visus zemudens akmenus visas lietas mes nevaram zinat..bet kaut ko zinam no talienes..no iekspuses VIENMER viss ir savadak…bet vor dolzen sidet v turme.teica visockis kaadaa vecaa filmaa.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu