Strazdu izslēdz no "Saskaņas" • IR.lv

Strazdu izslēdz no “Saskaņas”

13
Armands Strazds (no kreisās) piedalās diskusijā par eiro ieviešanas problemātiku Latvijā. Foto: Jānis Krakops, LETA

Valdes sēdē viedokļi dalījušies – divi bijuši pret 

Sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” valde no partijas trešdien izslēgusi tās valdes loceklis Armandu Strazdu, aģentūru LETA informēja “Saskaņas centrā”. Šāds lēmums tika pieņemts tāpēc, ka Strazds bija sācis nesankcionētas pārrunas par valdības koalīcijas izveidošanu.

Ar pieprasījumu izslēgt no partijas Strazdu pie partijas “Saskaņa” valdes priekšsēdētāja Jāņa Urbanoviča vakar vērsās apvienības “Saskaņas centrs” priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Kā ziņots, Urbanovičs iepriekš norādījis, ka Strazds ir nepamatoti iejaucies koalīcijas sarunās un saņemts iesniegums par viņa izslēgšanu no partijas, tāpēc šis jautājums būs jāvērtē partijas valdē.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecināja, ka Strazds pārrunas veicis ar nacionālo apvienību “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK. Saeimas kuluāros runā, ka viņš šādā “antineoliberālā” veidojumā pat esot sevi piedāvājis kā premjera amata kandidātu.

Ušakovs skaidroja, ka Strazds izslēgts par nesankcionētām sarunām jaunās koalīcijas veidošanā, jo viņam neesot bijis šāda deleģējuma, turklāt Strazds jau iepriekš ticis divas reizes brīdināts, ka nedrīkst veikt nekādas sarunas.

Ušakovs gan atzina, ka valdes sēdē viedokļi par Strazda izslēgšanu dalījušies un divi valdes locekļi bijuši pret šādu lēmumu.

Strazds teica, ka neesot neko pārkāpis un ka viņa izslēgšana neesot pamatota. Strazds gan pērn, gan šogad kandidēja Saeimas vēlēšanās no SC saraksta, taču ievēlēts netika. Strazds arī līdz šim bija “Saskaņas” valdes loceklis un viens no SC ekonomiskās ideoloģijas balstiem.

Kā ziņots, SC patlaban risina sarunas par koalīcijas veidošanu ar Zatlera reformu partiju (ZRP) un “Vienotību”.

 

Komentāri (13)

ievuliitis 05.10.2011. 15.54

Kāpēc Latgales pilsētas mēru neizslēdza? Apsūdzība kontrabandā nav melns traips uz SC tēla?

+5
0
Atbildēt

0

aivarstraidass 05.10.2011. 14.32

Man nešķiet pieņemama tā ekonomiskā politika, kuru piedāvā Aleksandrs Gapoņenko, Armands Strazds, Jevgeņija Zaiceva – visi viņi tagad laikam skaitīsies SC konsultanti (nevis biedri). Kamēr viņi var bīdīt jebkādas sev mīļas teorijas, bet partija kā tāda ne par ko neatbild. Pats titulētākais SC ekonomists – A.Gapoņenko kļuvis pazīstams arī kā Lindermana un Osipova referenduma organizētājs.

+4
0
Atbildēt

1

    ilmisimo > aivarstraidass 05.10.2011. 17.44

    ..ekonomiskā politika..
    _________________________________________
    SC ekonomiskās programmas drīzāk domātas Counterpunch lasītājiem, ne jau relizēšanai dzīvē.

    0
    0
    Atbildēt

    0

LAURIS 05.10.2011. 14.44

Šis Strazds bija viens no sakarīgākajiem cilvēkiem tajā partijā, ja salīdzina ar to neattīstīto planktonu, kas paliek otrajā plānā un par kuriem presē rakta reti. Puisītis Ausainis sācis tēlot autoritāto kremļa stilu, kas liek nedaudz pasmaidīt :)

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu