Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Pirmdien parakstīta vienošanās par nacionālās lidsabiedrības airBaltic glābšanu. Līdz ar airBaltic akcionāru – valsts un Baltijas Aviācijas sistēmu – vienošanās parakstīšanu valstij ir nodrošināta faktiskā kontrole pār uzņēmumu, tiek izbeigts valstij neizdevīgais akcionāru līgums un veikti nepieciešamie ieguldījumi pamatkapitālā aptuveni 100 miljonu latu apmērā. Par airBaltic valdes priekšsēža Bertolta Flika pagaidu pēcteci kļūs pašreizējā lidsabiedrības operatīvās vadības direktore Laila Odiņa.

Ģenerālprokuratūra lūdz izdot kriminālvajāšanai bijušo 9.Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdi un pašlaik Satversmes tiesas tiesneša pilnvaras apturējušo Vinetu Muižnieci par dienesta viltojumu. Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers procesa virzītāja ierosinājumu par piekrišanas došanu kriminālvajāšanas sākšanai pret Muižnieci nosūtījis Valsts prezidentam Andrim Bērziņam. Muižniece, iespējams, viltojusi komisijas sēdes protokolu, lai apturētu Krimināllikuma grozījumu virzību saistībā ar partiju finansēšanas pārkāpumiem.

Zatlera Reformu partijas valde naktī uz sestdienu nolēma, ka jāveido ZRP, Vienotības un Saskaņas centra koalīcija, un aicināja šādas koalīcijas vadīšanu uzņemties pašreizējam premjeram Valdim Dombrovskim. Šādu lēmumu varot mainīt «tikai ar tankiem», paziņojis ZRP dibinātājs Valdis Zatlers. Taču Vienotība nav gatava mainīt savu nostāju un par labāku uzskata koalīciju ar ZRP un Nacionālo apvienību VL-TB/LNNK, kurai kopā būtu 56 balsis. Pirmdien Vienotība piedāvāja veidot «varavīksnes» valdību, kurā būtu visas Saeimā parstāvētās partijas, taču sarunās ar ZRP nolemts aicināt veidot «nacionālās saliedētības koalīciju», kurā būtu SC, ZRP, Vienotība un VL-TB/LNNK.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu