"Saskaņa" trešdien lems par Strazda izslēgšanu no partijas • IR.lv

“Saskaņa” trešdien lems par Strazda izslēgšanu no partijas

24
Foto: Jānis Saliņš, F64
Vita Bērziņa

“Saskaņas” biedrs Strazds esot veicis pārrunas ar Nacionālo apvienību

Apvienībā “Saskaņas centrs” (SC) ietilpstošā partija “Saskaņa” par Armanda Strazda izslēgšanu no savu biedru rindām lems rīt, 5.oktobrī, otrdien pastāstīja “Saskaņas” priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Urbanovičs norādīja, ka Strazds ir nepamatoti iejaucies koalīcijas sarunās un saņemts iesniegums par viņa izslēgšanu no partijas, tāpēc šis jautājums būs jāvērtē partijas valdē, ziņo LETA. Politiķis atzina, ka jautājumā par Strazda izslēgšanu viedokļi varētu būt gan “par”, gan “pret”.

Jau ziņots, ka par nesankcionētu pārrunu vešanu par valdības koalīcijas izveidi apvienības “Saskaņas centrs” priekšsēdētājs un Rīgas mērs Nils Ušakovs pieprasījis sociāldemokrātiskās partijas „Saskaņa” priekšsēdētājam Jānim Urbanovičam no partijas izslēgt valdes locekli Armandu Strazdu.

Lai gan Nila Ušakova preses sekretāre Anna Kononova Ir.lv neatklāja, ar ko sarunas veiktas, aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Strazds pārrunas veicis ar Nacionālo apvienību „Visu Latvijai! Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”.

Armands Strazds tikai no medijiem uzzinājis, par ko viņu vaino Ušakovs. “Man tā ir pirmā dzirdēšana, ka es būtu mēģinājis kaut kā ietekmēt valdības veidošanos, tā nav tiesa,” Ir.lv teica Strazds.

Viņš uzskata, ka Nils Ušakovs jau vairākas reizes ir centies panākt, lai Strazds pazūd no “Saskaņas”, “varbūt caur medijiem viņam beidzot tas izdosies”. Kā stāsta Strazds, problēma varētu būt tā, ka viņš vienmēr bijis opozīcijā idejām, kas nav sociāldemokrātiskas, un nebaidās to paust.

“Uz to, ka ZRP ir izteikusi vēlmi ņemt SC koalīcijā, skatos ļoti pozitīvi,” saka Strazds. 

Savukārt portālam “Delfi” Strazds stāstījis, ka viņš kā “Saskaņas” valdes loceklis runājis ar draugiem un paziņām citās partijās par iespējām izveidot “antineoliberālo” koalīciju, kurā kopā ar SC darbotos arī Zaļo un zemnieku savienība un Nacionālā apvienība. Tai būtu 58 balsis.

Strazds pirms gada bija SC ēnu kabineta ekonomikas ministra amata kandidāts. Toreiz žurnāls “IR” viņu raksturoja kā inteliģentu, “uz Latvijas politiskās vides samaitātības fona patīkami naivu ideālistu”. Strazds ir komponists, tagad pārkvalificējies par programmētāju. Kopā ar mākslinieku Modri Tenisonu Latvijas ekspozīcijai “EXPO 2000” Hannoverē veidojis programmatūru.

Jau ziņots, ka naktī no piektdienas uz sestdienu Zatlera Reformu partijas valde pieņēma lēmumu, ka koalīcijā jāņem SC, kam nepiekrīt partija “Vienotība”. Lai gan ZRP aicinājusi valdības vadīšanu atkal uzņemties Valdim Dombrovskim, premjers jau paziņojis, ka partijas valde un frakcija vēl apspriedīšot ZRP piedāvājumu par SC ņemšanu koalīcijā un aicinot ZRP vēl pārdomāt savu ideju līdz 3.oktobrim, kad partijas atkal tiksies.

SC ir gatavs runāt par sava atbalsta sniegšanu Dombrovskim kā premjeram, ja “Vienotība” piekritīs strādāt lielajā koalīcijā, šādu SC līdera Nila Ušakova viedokli pauda viņa preses sekretāre Kononova.

 

Komentāri (24)

Dina Repša 03.10.2011. 16.01

Kāds var paskaidrot, kālab jau X gadus visi runā par atklātību, bet partiju biedri daudz ko uzzina no medijiem? Nilam nav AS tālruņa numura? Kas viņš par SC vadītāju? Jedritvai…

+10
0
Atbildēt

0

buchamona 03.10.2011. 15.35

Kaut kāda pilnīga vienaldzība par visādu ” strazdu” likteni, kuri saista sevi ar SC

+12
-2
Atbildēt

0

Juris Sils 03.10.2011. 17.02

Ušakovs galīgi traks palicis! Nesankcionētas sarunas bija, bet nesankcionēto sarunu vedēju taču noteikti nebija! Vai tad tāda nebija tā viņu loģika? :D

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu