Ušakovs: Labākais koalīcijas variants ir SC, ZRP un "Vienotība" • IR.lv

Ušakovs: Labākais koalīcijas variants ir SC, ZRP un “Vienotība”

78
Nils Ušakovs un Solvita Āboltiņa. Foto: Nora Krevneva, F64

SC līderis neuzticas “Vienotības” pozicijai, jo tā mainoties

Labākais koalīcijas variants ir Saskaņas centrs (SC), Zatlera reformu partija (ZRP) un “Vienotība”, otrdien Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā “900 sekundes” teica SC līderis Nils Ušakovs.

“Vienotība” ir paziņojusi, ka iespējams četru partiju koalīcijas modelis, tādēļ tiek gaidīts piedāvājums, kā strādāt kopā četrām partijām: “Lai pierāda, ka šīs četras partijas var kopā strādāt, uz kādiem pamatiem un principiem,” teica Ušakovs.

Viņš piebilda, ka “Vienotība” mēdz mainīt viedokli. Piemēram, šī politiskā spēka vadītāja Solvita Āboltiņa pirms kāda laika teikusi, ka ir par SC ņemšanu valdībā, tagad situācija ir mainījusies, par Ušakova teikto vēsta LETA. Viņš aicināja politiķus nemeklēt iespējas pakašķēties, bet meklēt iespējas sadarbībai.

Ušakovs teica, ka pašlaik ir grūti spriest par tādu koalīcijas modeli, kurā divas partijas būtu nozīmīgākas, bet ar citām tiktu slēgts sadarbības līgums. “Ja trīs partijas veido koalīciju tad uz vienlīdzīgiem nosacījumiem,” uzsvēra Ušakovs.

“Vienotības” valde noraidījusi iespēju izveidot triju partiju koalīciju, kurā būtu ZRP, “Vienotība” un SC.

Koalīcijas kodolu joprojām varētu veidot “Vienotība” un ZRP, kas trīspusējās sarunās mēģinās pārliecināt SC un Nacionālo apvienību par pievienošanos četru partiju koalīcijai. Ja kāda no šīm partijām nepiekritīs, iespējama atsevišķu sadarbības līgumu slēgšana.

 

Komentāri (78)

austrisv 04.10.2011. 09.55

Skaidrs, ka Ušaks grib šādu koalīciju, jo cita jau arī neiznāk un V.Dombrovskis būs labākais premjers viņiem, jo viņi (ZRP+SC) jau ir kodols, bet V varēs visu neizdošanos un tēriņus(Vilks FM) ņemt uz sevi un gādāt lai šiem abiem būtu laba dzīve ministrijās. Bez tam Valdis Dombrovskis jau gan tiks galā ar SVF un būs vainīgs arī pie budžeta konsolidācijas par 100 milj vai drtīzāk vēl vairāk, jo SC taču palielinās pensijas, jo solījumi tak jāpilda….

+11
-2
Atbildēt

0

dro 04.10.2011. 12.09

Ušakovs: Labākais koalīcijas variants ir SC, ZRP un “Vienotība”
______________________
Labākā koalīcija būtu ZRP, V, NA, par kuru portālā atjaunotne nobalsojuši 59%, bet nebūt nav izslēgts, ka arī šajā variantā neatkārtotos iepriekšējās saeimas prakse, ka īstā koalīcija būtu ZRP, SC un ZZS:)

+8
0
Atbildēt

1

    Ligiña Doniña > dro 04.10.2011. 12.21

    ZRP pamat nodoms ir mainīt satversmi un viņi ies pāri līķiem. Satversmi mainīt grib arī SC….pamazām un metodiski tuvinoties saviem mērķiem. Kā tika pareizi atzīmēts- tā nav ideoloģijas, bet taktikas maiņa.
    ZRP domājams to saprot, bet ir tik slavas aizmigloti, ka domā “audzināt” SC no iekšpuses, kas neapšaubāmi ir naivi un stulbi, jo kā zināms, baro vilku, cik gribi…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 04.10.2011. 11.22

Šī pēcvēlēšanu situācija, kad Latvijā jau jāsāk runāt par valsts drošības apdraudējumu, ir Vienotības zvaigžņu ” politiskā baleta” sekas. Vienotības politiķi pirmie noārdija LR iekšpolitikā valdošo “tabu” – SC, kā ” interfrontisku” partiju apvienībai nav vietas valdošajā koalīcijā. Pirms ārkārtas vēlēšanām Vienotības ” peldošā” attieksme pret sadarbību ar SC neatpalika no ZRP. Gluži pretēji – neviens ZRP politiķis pirms vēlēšanām tik stingri neiestājās par sadarbības iespējām ar SC, kā to darīja Aboltiņa, Pabriks un Štokijs tulīt pēc rīkojuma N2 parakstīšanas.

Tagad nu Vienotībai ir pienācis laiks labot savu kļūdu. Vienotība ir atbildīga par to, lai Zatlers tiktu ielikts rāmī un SC tiktu ierādīta viņu īstā vieta.
Kā Vienotība to izdarīs – galu galā Aboltiņa@Co ir profesionāli putras vārītāji :) Tas tagad ir viņu ziņā – saprast, kā savākt pirms vēlēšanām izgāztos ūdeņus uz kuriem, par lielu apkaunojumu Vienotībai, norāda arī Ušakovs :)

+8
0
Atbildēt

9

    austrisv > buchamona 04.10.2011. 14.34

    Manuprāt, Zatleram viss tik viegli ar Satversmes grozīšanu neies, jo V un NA kopā ir 34 deptātu mandāti. tad viens no viņiem ir jānopērk? Un ja vēl kāds no savējiem pārdomā beidzot?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Diâna Antipova > buchamona 04.10.2011. 13.12

    tas, ka Z ir trusis (jēls), nav vis sievietes, bet viņa paša ziņā. Vai viņš kā dakteris tāds bija, nezinu, a varbūt tā pazudusī “aplokšņu” un slimnīcas iepirkumu mapīte spiež uz smadzenēm?
    Šermuļi iet pa kauliem, domājot par Z Sarversmes reformu plāniem. Vismaz publiski izskatās, ka no tā Z visgrūtāk atteikties. Cerams, ka dzīve viņu apspēlēs, jo reforma nešķiet pārdomāta. Nu, patreiz Z arī būtu grūti tautas vēlēšanās uzvarēt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 04.10.2011. 11.31

    rinķī apkārt. Pievienojos! Paskatīsimies, kurš iebildīs:) Tanī pašā laikā atbalstīšu jebkuru V iniciatīvu, kura spētu kaut cik šo situāciju labot.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 04.10.2011. 11.59

    R.A. Vakar lama ielika video par Zatlera vizīti Maskavā uz 9.maija svinībām. Ja to noskatās ar šodienas acīm, daudzas lietas parādās citā gaismā.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 04.10.2011. 11.51

    Cīņa pret oligarhiem ir tikai instruments personīgu ambīciju realizēšanai.
    ______________________________________________
    Ja tik vien….

    Izskatās, ka viss pasākums ir bijis jauks aizsegs “lienoši rāpojošai SCientoloģijai”.

    Zatlera SCientologu baznīca.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 04.10.2011. 11.34

    rinķī apkārt – vēl pēc pagajušajām vēlēšanām rakstīju tepat IRā ,ka lielākie podi sāksies ar prezidenta vēlēšanām . Podi izrādījās rīkojums nr.2 . Mans uzskats paliek nemainīgs , ka nebūtu problēmas ar Zatlera pārvēlēšanu , nebūtu arī rīkojuma nr. 2. Tas ko mēs redzam tagad ir sekas 10. Saeimas vēlētāju izvēlei. Cīņa pret oligarhiem ir tikai instruments personīgu ambīciju realizēšanai. Jā, varbūt vajadzēja SC ņemt iepriekšējā valdībā, bet vai tas būtu mazinājis kaut kādu oligarhu ietekmi – šaubos , pietiek atcerēties Jūrmalgeitas tel. atšifrējumus, lai saprastu , ka SC spicē ir tādi paši mahinātori kā TP,LPP, ZZS ….. Protams arī Vienotība nav nekāda svētā govs, mērogi tikai mazāki un nemāk tā noslēpt. Vai ta kādam ir brīnums ,ka RD kāš pilsētas budžetu , bet presē pilnīgs klusums…

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 04.10.2011. 11.41

    klusais. Kas attiecas uz Zatleru -par viņa ” aptaurēto” mesijas apziņu, vai kas tas tāds ir, kura vārdā viņš ir ar mieru nolaist LR pa rensteli – ir jāpiekrīt. Es tam ilgi nespēju noticēt, ka kaut kas tāds var iesēsties Zatlera smadzenēs :)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > buchamona 04.10.2011. 12.16

    Zatlers ir izkārtne. Plāns nav nolaist LV pa rensteli, bet kaut kur citur. Kas aiz tā visa stāv? Taisnība, ka meklējiet sievieti….iekš pašas ZRP.
    Zatlers “otļičajetsja tupastju i rešiķeļnostju” , kas ir visbīstamākais. Neitralizēt vajag iemeslus nevis sekas. Bet to var panākt tikai ar tādu apstākļu radīšanu, ka ZRP paliek jaņos divatā ar SC. Nu tas ir tikai V pa spēkam….cerams, ka pietiks politiskas tālredzības un spējas sajust tautas vairākuma gribu!

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 04.10.2011. 11.47

    rinķī apkārt – tās mesiju lietas parasti velk uz līderisma akadēmijām vai dažādām citām sektām. Sprūdžs ar velk uz Zalāna pusi :)
    Bet varbūt viss ir pavisam vienkārši – meklējiet sievieti?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu