Režisora Kristapa Streiča bojāejas lieta nodota prokuratūrai • IR.lv

Režisora Kristapa Streiča bojāejas lieta nodota prokuratūrai

24
Glābēji ne vienmēr spēj izglābt. Foto: Aigars Eglīte, F64

Pilotu var sodīt ar brīvības atņemšanu no trim līdz desmit gadiem

Pirms aptuveni gada filmēšanas laikā traģiski bojā gājušā režisora Kristapa Streiča lieta nodota Latgales tiesu apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Apsūdzība pēc Krimināllikuma 257.panta 2.daļas – par dzelzceļa, ūdens vai gaisa transporta kustības drošības vai ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu vai par tehniski bojāta dzelzceļa, ūdens vai gaisa transportlīdzekļa apzinātu laišanu ekspluatācijā, ko izdarījis transporta darbinieks, ja ar to radītas smagas sekas – šajā lietā uzrādīta deltaplāna pilotam, 1963.gadā dzimušam vīrietim. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu no trim līdz desmit gadiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Kristīne Mieze.

Jau ziņots, ka pērn 2.oktobra pēcpusdienā Daugavpils novada Tabores pagastā priežu galotnēs ieķērās deltaplāns, kuru vadīja pilots, bet pasažiera vietā atradās Streičs. Pilots negadījumā guva ievainojumus, bet Streičs, gūstot ar dzīvību nesavienojamas traumas, gāja bojā.

Notikuma vietā glābšanas darbus veica Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki. Glābšanas darbus, kas ilga vairākas stundas, sarežģījis tas, ka sākotnēji bijis nepieciešams ilgs laiks, lai noskaidrotu avarējušā deltaplāna atrašanās vietu, pēc tam – lai līdz tai nokļūtu un palīdzētu nelaimē cietušajiem.

Problēmas radījis arī tas, ka ar automašīnu avārijas vietai nav bijis iespējams piebraukt, tādēļ glābēji paņēmuši kāpnes un devušies uz notikuma vietu kājām. Pēc tam izrādījies, ka kāpnes līdz deltaplānam nesniedzas, jo tas bija uzkāries aptuveni 18 metru augstumā. Nocelt cietušos no koka galotnes izdevies vien ar glābšanas virves palīdzību.

Vēlāk veiktajā dienesta pārbaudē pārkāpumi glābšanas operācijas laikā netika konstatēti.

 

Komentāri (24)

ivetao2007 03.10.2011. 16.07

Tik cik maksā sapirktie merši un BMW, varēja nopirkt desmitiem helikopteru. Vai tad Rīga policijai ir helikopters, ugunsdzēsējiem ir! Toties kungiem lepni vāģi ar kuriem meitās braukt un šnabi dzert, izrādītes. Kad Rīga galva bija Aksjonoks, vīņš pats vadīja savu opelīti. Nekāda vaina nebija. Paraugs,ka taupīt valsts naudu. Ja tur nelaimes tuvumā būtu bijis kāds Sikorskis[helikopteru firma],tad režisoru būtu izglābuši.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu