Uzstāsies pazīstamais spāņu mīms Karloss Martiness • IR.lv

Uzstāsies pazīstamais spāņu mīms Karloss Martiness

30

Līdz 5.oktobrim Rīgas teātros turpinās Monoizrāžu festivāls “Zvaigzne 2011”

3. un 4.oktobra vakarā plkst.19 Dailes teātra Mazajā zālē būs tikšanās ar slaveno spāņu mīmu Karlosu Martinesu kustību izrādē 30 gadi, veidojot klusumu, raksta aģentūra LETA. Tas ir mēģinājums attēlot neredzamo – pasaules radīšanu, turklāt bez vārdiem, tikai ķermeņa un sejas valodā. Nākošajā gadā Karloss Martiness svinēs savas karjeras 30.gadadienu. Skatītājiem Latvijā ir iespēja noskatīties šī lieliskā aktiera 30 gadu daiļrades paša izraudzīto labāko etīžu izlasi. 30 gadu garumā viņš spodrinājis savu arodu – žestu valodu, lai brīvi un viegli sazinātos visā pasaulē. Viņš spēji iesaistīt skatītāju sirsnīgā un atvērtā sarunā. Vairāk par mākslinieku var uzzināt viņa mājas lapā www.carlosmartinez.es

 

4.oktobrī plkst.16 festivāls turpināsies Nacionālā teātra Jaunajā zālē ar Jāņa Vimbas sagatavoto izrādi Cilvēks Karamazovs pēc Fjodora Dostojevska Brāļi Karamazovi motīviem. 

5.oktobrī plkst.15 Jāņa Akuratera muzejs un Viktors Jansons aicina uz savdabīgu eksperimentālu izrādi Uzspēlēt Blaumani Indrāni caur adatas aci,kurā šīs dzimtas konflikts tiks izstāstīts caur viņu vides priekšmetiem un lugā iekodētajām semiotikas zīmēm. 

Starptautiskais monoizrāžu festivāls noslēgsies 5.oktobrī plkst.19 Dailes teātra Mazajā zālē, kur Lietuvas Nacionālā teātra aktrise Birute Mara ar savu izrādi Une izdzīvos pirmās profesionālās lietuviešu aktrises Unes Babickaites (1897-1961) likteņgaitas, kas sākušās Kauņā, turpinājušās Holivudā, Ņujorkā, Parīzē un noslēgušās Sibīrijā. Izrāde krievu valodā.

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu