LTV Ziņu dienesta vadītājs Gailītis iesniedzis atlūgumu • IR.lv

LTV Ziņu dienesta vadītājs Gailītis iesniedzis atlūgumu

19
Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots (no kreisās), Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis un Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece. Foto: Ieva Čīka, LETA

Ziņu dienesta vadītājs pāries “frontes” otrā pusē – sabiedriskajās attiecībās

Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis ceturtdien iesniedzis atlūgumu, aģentūrai BNS apliecināja LTV vadītājs Edgars Kots. Viņš pavēstīja, ka Gailītis plāno pāriet uz sabiedrisko attiecību jomu.

“Vērojot notikumus darba tirgū, var secināt, ka ekonomika Latvijā pieaug, jo sabiedriskās attiecības spēj pārpirkt labus žurnālistus. Darba tirgus ir vienīgais iemesls. Jā, Gailītis ir aizgājis uz sabiedriskajām attiecībām, es nespēju konkurēt ar piedāvājumu,” atzina Kots. 

Gailīša pēdējā darbadiena būs 24.oktobris, un līdz šai dienai LTV vadītājs atradīs jauno Ziņu dienesta vadītāju. Pagaidām nevienam piedāvājums neesot izteikts, apgalvoja Kots. 

Portālam “Mansmedijs.lv” M.Gailītis skaidro, ka atlūgumu iesniedzis simboliskā dienā, kad LTV bija nostrādājis tieši piecus gadus, un tagad viņš pāriet “pretējā frontē” – kļūšot par kādas sabiedrisko attiecību aģentūras direktoru. Viņš darbu LTV pametot galvenokārt divu iemeslu dēļ, ko var nosaukt divos vārdos: “Finanses un perspektīva.”

Tuvāko nedēļu laikā Kots plāno sasaukt preses konferenci, lai LTV vadītāju varētu nepastarpināti iztaujāt par aktualitātēm televīzijā.

Kā uzsvēra Kots, viņam vajag vēl pārdomu laiku, lai sniegtu atbildes uz jautājumiem par nākamo LTV Ziņu dienesta vadītāju. Taču viņš akcentēja, ka arī pēc Gailīša aiziešanas Ziņu dienesta darbs turpināsies. 

Sociālajos tīklos jau izplatījušās baumas, ka LTV Ziņu dienesta vadītāja pienākumus varētu uzticēt ekspolitiķim Edvīnam Inkēnam, kurš biznesa portālam “Nozare.lv” uzsvēra, ka tās ir “pilnīgas muļķības”.

Politiskajai neatkarībai un plānam, kā atgūt zaudēto auditoriju un kvalitatīvu žurnālistikas sniegumu, jābūt pamata kritērijiem nākamā LTV Ziņu dienesta vadītāja izvēlē, biznesa portālam “Nozare.lv” uzsvēra mediju eksperts, Vidzemes augstskolas lektors Jānis Juzefovičs. 

Komentējot LTV Ziņu dienesta vadītāja Mareka Gailīša aiziešanu no televīzijas, Juzefovičs uzsvēra, ka patlaban LTV vadībai būtu jānosauc skaidri kritēriji, kā tiks izraudzīts nākamais Ziņu dienesta vadītājs. Eksperta vērtējumā kritērijiem jābūt tādiem, lai tie aizvestu pie vadītāja, kurš ir politiski neatkarīgs un nepārstāv kādas politiskās grupas intereses. Īpaši svarīgi tas esot tāpēc, ka vadītājs ieņem stratēģiski svarīgu posteni Ziņu dienestā.

Savukārt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins atzinis, ka pārmaiņas LTV raidījumos bija vajadzīgas, bet žurnālisti, visticamāk, nevēlējās mainīties, ziņo “Nozare.lv”. Viņaprāt, no LTV aizgājušajiem raidījumu vadītājiem bija nepieciešamas pārmaiņas, jo to kvalitāte pēdējos gados samazinājusies. 

“Pārmaiņas laiku pa laikam ir nepieciešamas katram žurnālistam un medijam, un tas nav nekas traģisks. Visi šie raidījumi savā formā pēdējā laikā gāja uz leju, tādēļ varbūt nebija nemaz tik slikti, ka vadītāji tika nomainīti vai raidījumi atcelti. Ne jau tādā ziņā vajadzēja mainīties šiem žurnālistiem, ka viņi nebūtu profesionāļi, bet tādā ziņā, ka pārāk ilgi vienu un to pašu pieeju nevar izmantot, bet mainīties viņi negribēja, un man grūti teikt, kādēļ. Taču nedomāju, ka tādēļ strauji samazināsies LTV kvalitāte,” uzskata Kleckins.

Jau ziņots, ka LTV slēdza raidījumu “Skats no malas” un par rupju izrunāšanos ēterā atlaida žurnālistu Kārli Streipu. Nav nekādas skaidrības arī par politisko diskusiju raidījumu “Kas notiek Latvijā?” un līguma pārslēgšanu ar žurnālistu Jāni Domburu, LTV pametusi arī raidījuma “De facto” žurnāliste Ilze Nagla.

Komentāri (19)

Zoņtiks 29.09.2011. 13.37

Vai tad viņš jau LTV ar sabiedriskajām attiecībām nenodarbojās? :)
(lai atceramies kaut vai norādes par to, ka sabiedrībai jāzin par Šlesera gaitām :)

+9
0
Atbildēt

0

ievuliitis 29.09.2011. 16.12

Man patiess prieks par to, ka aiziet Gailītis un lielas bažas -kas nāks vietā? Nekad nevar būt tik slikti, lai nevarētu būt vēl sliktāk. Iedomāsimies – kaut vai Allu Petropavlovsku ar viņas simpātijām vai kādu ar līdzīgu politisko orientāciju.
:(

+8
0
Atbildēt

1

    Edzs > ievuliitis 30.09.2011. 01.15

    zhurnalistei kas Gailiti pec kautkada skandala interveja vinsh teica ka kafejnicu sen jau neapmekle jo tas vinjam par dargu un piedavaja tai pusi no sanjurcitas sviestmaizites ka ari iekosties abola.
    varbut cilveks tiesham veda stipri nabadzigu dzives veidu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 29.09.2011. 13.40

Vēl tikai Kots tagad prom jādabū – un tad būs dabūti prom galvenie ielikteņi.

+8
0
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu