“Ir” zīmols - ietekmīgākais sociālajos tīklos • IR.lv

“Ir” zīmols – ietekmīgākais sociālajos tīklos

18

Mīlētākais zīmols Latvijā – “Google”

Otro gadu pēc kārtas par mīlētāko zīmolu Latvijā atzīts “Google”, ceturtdien paziņoja Latvijas mīlētāko zīmolu topa veidotāji – reklāmas aģentūra DDB sadarbībā ar žurnālu Kapitāls un pētījumu aģentūru TNS. Par ietekmīgāko zīmolu sociālajos tīklos šogad tiek atzīts “Ir.lv”, nobīdot pērnā gada līderi “Radio 101” uz otro pozīciju.

Otrajā vietā mīlētāko zīmolu topā šogad ierindojies “Inbox.lv”, bet trešajā vietā – “Maxima”. Uz ceturto vietu šogad noslīdējis zīmols “Nokia”, savukārt piektajā vietā ierindojies zīmols “Laima”, kas pērn atradās 12.pozīcijā. Sestais mīlētākais zīmols šogad ir “Rimi”, septītais – “Swedbank”, astotais – “Draugiem.lv”, ziņo “Nozare.lv”.

Devītajā vietā ierindojies vēl viens topa desmitnieka jaunpienācējs – “TV3”, bet desmitais mīlētākais zīmols šogad ir “Latvijas Mobilais telefons”.

2010.gadā Latvijas mīlētākie zīmoli bija “Google”, “Nokia”, “Inbox”, “Visa”, “Swedbank”, “Maxima”, “Rimi”, “Draugiem.lv”, “Latvijas Mobilais telefons” un “Depo”.

Otro reizi Latvijā tika izvērtēts, cik veiksmīgi zīmoli darbojas sociālajos medijos. Sadarbībā ar pionieriem “Twitter” izpētē – “SOON” – izstrādāta metodoloģija, kas ļauj izvērtēt zīmola ietekmi, popularitāti un apspriešanu vienā no augošākajiem sociālajiem tīkliem Latvijā – “Twitter”.

Zīmolu pētījums tapis, aptaujājot vairāk nekā 1000 Latvijas iedzīvotājus. Tāpat kā iepriekšējos gados, mīlētāko zīmolu noteikšanai izmantota starptautiski atzīta un jau 30 pasaules valstīs pielietota metodoloģija “DDB Brand Capital”.

50 mīlētākie zīmoli noskaidroti jau septīto reizi, apkopojot tos “Mīlētāko zīmolu topā”. Šogad pētījuma laikā aplūkoti 439 Latvijā sastopami zīmoli, kas tika vērtēti piecās tēla kategorijās – unikalitāte, kvalitāte, izdevīgums, asociēšana un apspriešana.

 

Komentāri (18)

grislits 29.09.2011. 18.09

Nu jā, bet jēdziens “mīlētākais zīmols” ir vienkārši unikāls. Kā var mīlēt zīmolu (es šeit domāju par cilvēkiem bez psihiskām novirzēm)?! Saprotu, vēl, ja patīk zīmols :)

+7
0
Atbildēt

0

austrisv 29.09.2011. 19.50

Apsveicu Ir no sirds!!!!

+5
0
Atbildēt

0

anita_meistere 29.09.2011. 19.40

oo…ir.lv un r101, arī mani mīļākie mēdiji. vienu klausos ausiņā, otru lasu:D apsveicu, pelnīti!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu