Ušakovs: trešdaļa SC vēlētāju ir latvieši • IR.lv

Ušakovs: trešdaļa SC vēlētāju ir latvieši

139
Foto: Edijs Palens, LETA

SC uzdevums “radīt pilnvērtīgu starpnacionālu spēku”

“Pēc aptaujām, to vidū, kas balsoja par mums [“Saskaņas centru”], krievvalodīgie ir divas trešdaļas, pārējie – latvieši,” intervijā portālam “gazeta.ru” apgalvo apvienības “Saskaņas centrs” (SC) līderis, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, vēstī aģentūra LETA.

Tagad SC uzdevums ir radīt pilnvērtīgu starpnacionālu spēku, norāda Ušakovs. SC nevarēšot pārmest, ka šī apvienība aizstāvot tikai krievvalodīgo intereses. SC kopā ar citām partijām esot pasludinājis moratoriju tādu likumu pieņemšanai, kas ir tikai kādas vienas pilsoņu kategorijas interesēs. “Tuvākos trīs gadus mēs nodarbosimies tikai ar ekonomiskām un sociālām reformām,” apgalvo Ušakovs.

SC līderis uzskata, ka optimālu koalīciju varētu veidot SC, Zatlera reformu partija un “Vienotība”. Ušakovs arī uzsver, ka ir jāizveido koalīcija, kas spētu produktīvi nostrādāt līdz nākamajām parlamenta vēlēšanām.

Atbildot uz žurnālistes jautājumu, Ušakovs apgalvo, ka viņam nav alerģijas pret vārdiem “aneksija” un “okupācija”. Tas, kas notika Padomju Savienībā Staļina laikā, pēc SC līdera vārdiem, bija “briesmīgi”. Tomēr patlaban esot svarīgākas nodarbošanās par vārda “okupācija” apspriešanu.

Ušakovs arī apgalvo, ka viņš optimistiski raugās uz Latvijas un Krievijas attiecībām. Ļoti daudz vienošanos tikušas panāktas pagājušā gada decembrī, kad Krievijā viesojās prezidents Zatlers. Prezidents tikās arī ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu un Maskavas mēru Sergeju Sobjaņinu. “Tas mums ir ļoti svarīgi, bet vienlaikus mēs uzsveram, ka Latvija ir Eiropas Savienības un NATO locekle,” uzsver Ušakovs.

Ušakovs atsakās atbildēt, ko vēlētos redzēt Krievijas prezidenta amatā, viņam kā Latvijas politiķim neklājoties par to spriedelēt. “Mēs strādāsim ar to prezidentu, kuru ievēlēs Krievijas tauta,” apgalvo SC līderis.

 

Komentāri (139)

Kinskis 23.09.2011. 13.59

Jauki, ka tiek paziņots šāds fakts, ko mēs pat nepamanījām. Nu tad lai SC paliek opozīcijā. Un šo paziņojumu jāpiefiksē, ja nu gadījumā sākas kliegšana, ka “krievus atstumj no varas”.

+29
-2
Atbildēt

2

    andrisskrastins > Kinskis 23.09.2011. 14.06

    bingo! :)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > Kinskis 23.09.2011. 15.01

    piekrītu, jo, ja jau par SC balsojuši tik daudz latviešu, tad beidzot mums ir kreiso partiju apvienība, kura var mierīgi palikt opozīcijā, jo nabaga krieviņi tak netiek atstumti no siles tikai tāpēc , ka ir krievi, bet gan savas kreisās politikas dēl! Labējām partijām ir cita programma nekā kreisām, ja kas!

    +9
    0
    Atbildēt

    0

juhans 23.09.2011. 13.59

Ušakovs apgalvo, ka “SC nevarēšot pārmest, ka šī apvienība aizstāvot tikai krievvalodīgo intereses”.
Bet kurš tad to pārmet (izņemot varbūt pašus SC-iešus)? Cik esmu redzējis un dzirdējis, tad visur un vienmēr ir bijusi runa par SC destruktīviem priekšlikumiem ekonomikā, par sadarbību ar oligarhiem un par Latvijas valsts pamatprincipu ignorēšanu.

+23
-1
Atbildēt

1

    austrisv > juhans 23.09.2011. 15.00

    Bet vai tad okupācijas neatzīšana oficiāli no partijas SC ir latviešu interesēs?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 23.09.2011. 13.45

melo mauka teiktu nu jau atlaitais streips.

+21
-2
Atbildēt

6

    mēbeļu izgatavošana > janazakovica 23.09.2011. 14.12

    Bet bez Streipa iedevesmojošā piemēra, pašam uz savu galvu vien, to vai citu vārdu teikt – tam dūšas par maz? Streips tagad tautai būs tāda kā divkājaina, streipuļojoša atļauja palamāties, vai ne? Un ja Streips bāztu galvu krāsnī, tad citiem arī būtu labi un prātīgi tā darīt, vai ne? :)

    +1
    -13
    Atbildēt

    0

    mēbeļu izgatavošana > janazakovica 23.09.2011. 14.47

    LV liberāļu pūlim/baram vajag barveža Streipa svētību un atļauju arī lai tā kārtīgi izlamātos. Nu, palamājieties “aščo” visi bariņā – kopā ar Krusttēvu ar’ var, redz’ – bijāt taču tā nocietušies, nabadziņi :)

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    Kristiāna Krastiņa > janazakovica 25.09.2011. 12.49

    Pilnīgi pareizi,kā USakova kungs var būt tik analfabēts politikā un valsts tiesībās.Latvija konstitucionāli ir nacionāla valsts un kādu starpnacionālu spēku Ušakovs grib Latvijā attīstīt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Valdis Ādamsons > janazakovica 23.09.2011. 18.23

    SC uzdevums “radīt pilnvērtīgu starpnacionālu spēku”
    —————————————————
    Vai ar starpnacionālu jāsaprot radīt Latvijā starpvalstisku spēku kopā ar Krieviju? Manuprāt patiesāk būtu: “”radīt pilnvērtīgu pamatnācijas un mazākumtautību spēku””!
    Taču katru mīļu brīdi dzirdam, ka Latvijas krievi, ukraiņi u.c. tautības taču ir mazākumtautības pārstāvji! Kāda nācija?
    Iedomājieties, latvieši, mazākumtautība Krievijā, iedomātos kaut kādā sādžā Krasnojarskā paziņot: “radīsim pilnvērtīgu starpnacionālu spēku”!
    Krievu nācija ir Krievijā

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    reksa > janazakovica 23.09.2011. 18.55

    Ušakam beidzot ir jāatsakās no kokaīna, citādi ne tādi vien murgi sāks rādīties…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > janazakovica 23.09.2011. 15.13

    to teikums
    vārdus “nothing special” jau arī vairums no mums zināja iepriekš, bet popularitāti tie iekaroja pavisam nesen…

    +10
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu