Tiesai nodod Vaškeviča krimināllietu • IR.lv

Tiesai nodod Vaškeviča krimināllietu

6
Foto: Kaspars Krafts, F64

Pēc lietas sadalīšanas tiesai nodoti materiāli, kuros Vaškeviču apsūdz kukuļdošanā

Šonedēļ prokuratūra Rīgas apgabaltiesai nodevusi krimināllietu pret atstādināto Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieku Vladimiru Vaškeviču, kuram uzrādīta apsūdzība par kukuļdošanu, ziņo aģentūra LETA.

Tiesai nodotā lieta ir viens no diviem kriminālprocesiem, kas tika sākti pēc kukuļošanas konstatēšanas un lietas sadalīšanas. Otrs process, kas bija sākts par SIA “Kravu termināls” un SIA “Kravu serviss” amatpersonu iespējamo rīcību, tika nodots izmeklēšanai Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldei.

LETA jau ziņoja, ka augustā Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Arvis Miglāns, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, atzinis tos par pietiekamiem, lai Vaškeviču sauktu pie kriminālatbildības par kukuļdošanu.

Apsūdzība tika uzrādīta par kukuļdošanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apmērā vai ja to izdarījusi valsts amatpersona, vai arī ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par to Krimināllikumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka laikā no 2010.gada decembra līdz 2011.gada janvārim Vaškevičs, būdams valsts amatpersona, atkārtoti nodevis kukuļus, proti, 2010.gada 26.decembrī 23 700 eiro (16 656 latus) un 2400 latus, šā gada 26.janvārī 1580 eiro (1118 latus) un 1500 latus, un 30.janvārī viņš nodevis naudu 27 600 eiro (19 397 latus) un 1700 latus. Kopumā kukuļos nodotā summa ir 52 880 eiro (37 164 lati) un 5600 latu.

Saskaņā ar apsūdzību šā gada 31.janvārī Vaškevičam pēc viņa lūguma VID amatpersona uzrādīja VID Muitas pārvaldes Inspekcijas daļas Riska vadības nodaļas pārbaudes lietu par SIA “Kravu termināls”. Pēc iepazīšanās ar pārbaudes lietas materiāliem Vaškevičs paņēma no šī pārbaudes materiāla astoņas lapas par “Kravu termināla” noformētajām alkoholisko dzērienu kravām, pēc kā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki Vaškeviču aizturēja.

Kā liecina apsūdzība, kukuli Vaškevičs VID amatpersonai deva, lai tā kukuļdevēja un viņa pārstāvētās personas interesēs ietekmētu VID lietvedībā esošās pārbaudes lietas izskatīšanas procesu, tās rezultātā nodrošinātu tām labvēlīgu lēmumu pieņemšanu un nekonstatētu pārkāpumus konkrēta uzņēmuma darbībā, kā arī VID struktūrvienības neveiktu pārbaudes attiecībā uz konkrētām personām un uzņēmumiem, kuru intereses pārstāv kukuļdevējs. Izmeklēšanas materiāli liecina, ka VID amatpersonai šie kukuļi doti arī par citām darbībām, lai tā pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, muitas administrēšanas jomā un nodokļu nomaksas kontrolē.

 

Komentāri (6)

raimonds_bossltd 23.09.2011. 14.58

Ja tiesa ļaus tam čekas mērglim aizlaisties, kā Milušam un Lasmanim, tiesneši būtu jātur cietumā, kamēr vainīgie paši atgriežas.

+7
-1
Atbildēt

0

janazakovica 23.09.2011. 14.21

zinot musu tiesas piecus gadus cakarees bobi..pec tam attaisnos vai sodis simboliski par ko nenozimigu..tikmer vaskevic brivibaa konsultees un kartos lietas..turpinas pelnit naudu ar kontrabandu un kukulos nu jau citus ierednus.

+4
0
Atbildēt

0

anita_meistere 23.09.2011. 14.53

lieku 20 saņtikus, ka neatradīs noziedzīgu saturu lietā, vai noilgums, vai trūks pierādījumu. vispar varētu rīkot totalizatoru šadam te lietām. varētu no lasītāju pulka izdalīt visviedākos ekspertus :D

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu