Saskaņa ar ko? • IR.lv

Saskaņa ar ko?

2
Saskaņas centra premjera amata kandidāts, Rīgas mērs Nils Ušakovs pirms tikšanās ar Zatlera Reformu partijas pārstāvjiem pirmdien.
Indra Sprance

Ņemt vai neņemt – Zatlera Reformu partijai un Vienotībai jāizlemj vēsturisks jautājums par Saskaņas centra dalību valdībā 

Apvienības Saskaņas centrs uzvara vēlēšanās ne vien ļauj apvienībai nopietni pretendēt uz varu, bet arī rada jautājumus, kas par mūžīgajiem opozicionāriem nav skaļi uzdoti. Cik saskanīga īsti ir pati SC komanda, kas sastāv no piecām dažādām partijām, un kādus upurus tā gatava likt uz varas altāra? Kādus riskus radītu SC iekļaušana valdības koalīcijā, un vai tos atsver potenciālie ieguvumi? 

Kompromisu mākslinieki
«Šobrīd atstāt Saskaņas centru opozīcijā ir daudz grūtāk nekā pēc iepriekšējām vēlēšanām, it īpaši ņemot vērā viņu gatavību faktiski parakstīties zem jebkuriem nosacījumiem,» vēlēšanu rezultātus vērtē LU Sociālo un politisko pētījumu institūta direktors Nils Muižnieks. 

Tā ir tiesa – jau pirmajās stundās pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas SC pārstāvji sāka atkāpties no dāsnajiem priekšvēlēšanu solījumiem pensionāriem, bet Rīgas mērs Nils Ušakovs jau priekšvēlēšanu vakarā pārsteidza diplomātus Rīgas konferencē, angliski izrunājot vārdu «okupācija». Tas viss tika darīts, lai apliecinātu apvienības gatavību strādāt valdībā kopā ar labējām partijām. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu