Līnijas un punkti • IR.lv

Līnijas un punkti

3
Aivars Ozoliņš

Saskaņas centrs valdībā būtu vēlētāju padzīto oligarhu atgriešanās

Vēlēšanu naktī Aivars Lembergs telefoniski no Ventspils klāstīja saviem smagi sakautajiem «zaļajiem zemniekiem» turpmākos spēles noteikumus – Saskaņas centram jāveido valdība ar Zatlera Reformu partiju. Tikmēr SC līdzpriekšsēdētājs Alfrēds Rubiks televīzijā sūdzējās: «Virmo tāda doma, ka visi apvienojušies pret mums, lai tikai neielaistu mūs valdībā.» 

Komunista žēlabas bija nepamatotas vismaz par «visu apvienošanos». Zatlera partija jau bija noraidījusi Vienotības piedāvājumu abām partijām izveidot valdības kodolu. Bet svētdien sāktās sarunu pirmās kārtas tonis ļauj secināt, ka arī Rubika sūdzēšanās par viņa «nelaišanu valdībā» varētu būt bijusi pāragra. Pirmdien sarunās ar SC vispirms ZRP, pēc tam arī Vienotība piepeši atklāja «saskares punktus» par jautājumiem, par kuriem vēl tikai pagājušonedēļ tām nebija nekādu.

Divi Latvijas valsts nākotnei fundamentāli svarīgie jautājumu bloki, par kuriem Vienotībai un ZRP domstarpību nav, toties SC ir gan ar darbiem, gan programmatiskās deklarācijās apliecinājis pilnīgi pretēju nostāju, ir par tiesiskumu un par ekonomiku. Domstarpības par pirmo bija iemesls Saeimas atlaišanai. Vēlētāji tautas nobalsošanā, pēc tam Saeimas vēlēšanās ir pauduši atbalstu gan Vienotības un Zatlera izpratnei par tiesiskumu, gan Dombrovska īstenotajai ekonomiskajai programmai, nevis SC solījumiem, ka «stop» un «apturēsim šādu politiku».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu