Artūrs Stols, cieta dārgā avārijā • IR.lv

Artūrs Stols, cieta dārgā avārijā

8
Artūrs Stols
Ieva Alberte

Jūlija beigās luksusa automašīnu avārijā Montekarlo starp Porsche un Ferrari bija manāms arī kāds balts S klases Mercedes-Benz ar Latvijas valsts numurzīmi. 

Ir uzmeklēja auto īpašnieku — 24 gadus veco Artūru Stolu. Sarunā skype viņš stāsta, ka uz Latviju brauc reti, jo vairākus gadus dzīvo Maskavā, kur vada celtniecības projektus. Dzimis Daugavpilī, augstāko izglītību biznesa vadībā ieguvis Igaunijā. Viņa skype segvārds ir Legalizētājs Artūrs 100 LS, un uz jautājumu, ko tad legalizē, viņš atbild: «Dzīvi!» Ar «100 LS» domāts krievu sto — simt, kam pieliekot «LS» izveidojas Artūra uzvārds.

Šovasar Artūrs ar savu mersedesu atbrauca uz Latviju un ar pāris draugiem izlēma doties atpūtā uz Franciju. Kādā no pēdējām ceļojuma dienām aizbrauca arī uz netālo Monako. Ielas šauras, gājēju daudz, tāpēc automašīnas pa ielu brauca aptuveni ar 10 km/h. Un cieši cita aiz citas. Artūrs — netipiski sev — nebija piesprādzējies, jo todien bieži kāpa no auto ārā un iekšā. «Braucām padzert kafiju. Un… nu un tad pēkšņi bija blīkšķis. Sapratu, ka man ietriecas aizmugurē.» Vainīga bija gaišmataina meitene pie zila Bentley Azure kabrioleta stūres. Savukārt bentlijā ietriecās vēl vairāki auto, tika noskrāpētas ielas malā novietotās mašīnas. Kopumā cieta seši luksusa auto. Visvairāk — Porsche 911 Carrera S, Aston Martin Rapide, Ferrari F430. «Meitene sajauca bremzes pedāli ar gāzes pedāli. Viņa laikam bija aizdomājusies. Varbūt par šopingu. Par Dolce & Gabbana,» Artūrs smejas. Brīdī, kad pedāļi bija sajaukti un iemīcīta Artūra auto aizmugure, meitene satraucās tik ļoti, ka gribēja vēl stiprāk nospiest bremzes, lai notikušais neatkārtojas, bet atkal nospieda gāzi. «Ar visu jaudu. Nodriftoja. Viņa sēdēja baltu seju un nekāpa ārā. Nobijusies.» Kad atbrauca policija, meitene sāka runāt. Krieviski. Neraudāja? «Par ko? Naudas daudz, nopirks jaunu mašīnu.» Turklāt visas cietušās automašīnas bijušas apdrošinātas, arī Artūra auto. Patlaban automašīna ir remontā Mersedes salonā Francijā. Par to viņš maksās pats, pēcāk gaidīs atlīdzību no apdrošinātāja.

Palicis bez auto, Artūrs ar draugiem negāja vis dzert kafiju, bet rezervēt lidmašīnas biļetes uz Latviju. «Nebija tas viss patīkami, protams. Nepaveicās. Nedomāju, ka tā meitene ir baigā blondīne — tā var gadīties jebkuram. Pēc šī gadījuma sapratu, ka dzīvē katru sekundi var gadīties jebkas, tāpēc jādzīvo vieglāk.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu