Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Latvijā atkal sāk pieaugt algas. Šā gada otrajā ceturksnī mēneša vidējā bruto darba samaksa valstī bija 469 lati un, salīdzinot ar 2010.gada otro ceturksni, tā pieaugusi par 24 latiem jeb 5,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Neto darba samaksa valstī šai laika periodā pieauga par 5% — no 316 latiem līdz 332.

Nākamgad plānots pašvaldībās atjaunot pasākumu Algotie pagaidu sabiedriskie darbi, kas aizvietos līdzšinējo tā dēvēto «simtlatnieku» pasākumu, otrdien nolēma valdība. Šo darbu finansēšanas pirmajai kārtai plānots atvēlēt 46,4 miljonus latu. 

Valdība gatavos valsts budžeta grozījumus, lai nodrošinātu inansējumu, ko ieguldīt nacionālajā lidsabiedrībā airBaltic. Konkrēta summa otrdien pēc valdības lēmuma vēl netika nosaukta. Taču jau šīs nedēļas laikā varētu būt vienošanās starp abiem akcionāriem par airBaltic vadības maiņu. Tikmēr Ģenerālprokuratūra izvērtēs Satiksmes ministrijas un Tieslietu ministrijas sagatavoto informāciju par iespējamajiem pārkāpumiem airBaltic valdes priekšsēdētāja Bertolta Flika rīcībā.

KNAB izvērtē informāciju par Saskaņas centra rīkotajām aģitatoru apmācībām, kurās lekcijas sniedz profesionāli kampaņu rīkotāji no Krievijas. Raidījums Nekā personīga ziņoja, ka profesionāli kampaņu rīkotāji no Krievijas, kuri strādājuši arī Vladimira Putina partijas Vienotā Krievija labā, mācījuši Daugavpils jauniešus, kā zvejot latviešu balsis par labu SC.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu