Laikraksts: Lemberga dēls pieprasa atcelt UR uzliktos liegumus • IR.lv

Laikraksts: Lemberga dēls pieprasa atcelt UR uzliktos liegumus

8
Anrijs Lembergs. Foto: Lita Krone, LETA

UR: ja nepatīk, lēmumus var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā

Anrijs Lembergs pieprasījis atcelt Uzņēmumu reģistra (UR) uzliktos liegumus rīcībai ar viņam piederošajām 500 000 latu vērtajām “LSF Holdings” un 135 465 latu vērtajām vārda akcijām “L.V.K.”, trešdien raksta laikraksts “Dienas Bizness”.

UR galvenais valsts notārs Ringolds Balodis avīzei nenoliedz, ka šādu iesniegumu ir saņēmis – sakarā ar Anglijas tiesas lēmuma izpildi Latvijā par lieguma noteikšanu kapitāldaļām, kuru iespējamais patiesā labuma guvējs esot Aivars Lembergs.

Anrijs Lembergs norādījis, ka nodrošinājuma līdzekļu reģistrēšanai komercreģistrā attiecībā uz viņam piederošajām “LSF Holdings” kapitāldaļām un “L.V.K.” vārda akcijām nav nekāda tiesiska pamata, jo viņš nav atbildētājs Anglijas tiesas lietā un arī nav norādīts Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumā un tās izsniegtajā izpildrakstā, ziņo BNS.

Proti, pret Anriju Lembergu nav lūgts kāds prasības nodrošinājums, tāpēc arī UR neesot pamata tādu uzlikt. Vēl vairāk – UR lēmums esot transformējis prasības nodrošinājuma līdzekli no «aizlieguma Aivaram Lembergam veikt noteiktas darbības» uz «aizliegumiem veikt noteiktas darbības konkrētiem komersantiem». «UR nebija nekāda pamata uzlikt man piederošajām kapitāldaļām un akcijām kādu liegumu,» avīzes sazvanīts, apliecināja Anrijs Lembergs.

«Šobrīd pētām situāciju, analizējam Anrija Lemberga iesniegumā norādītos argumentus un to pamatotību,» situāciju skaidro UR galvenais valsts notārs. Viņš nevēlas sniegt sīkākus komentārus ne par iespējamās atbildes saturu, ne arī par turpmāko rīcību. «Ja Anriju Lembergu neapmierinās UR galvenais valsts notāra lēmums, viņš to varēs pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā,» tā uz jautājumu par šī strīda turpmāko risināšanas ceļu atbild Balodis.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 13.jūnijā atzina un nodeva izpildei Apvienotās Karalistes Augstās justīcijas tiesas Karalienes tiesas departamenta Komerctiesas lēmumu lietā pret Lembergu. Pamatojoties uz zvērināta tiesu izpildītāja pieprasījumu, Uzņēmumu reģistrs jūlija otrajā pusē reģistrēja prasības nodrošinājuma līdzekli – liegumu kapitāldaļām, kuru iespējamais patiesā labuma guvējs ir Lembergs. Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu Lemberga advokāts ir pārsūdzējis.

 

Komentāri (8)

silvija_vitina 07.09.2011. 13.16

nu bet ko citu lai tēvs-dēls (un svētais gars) lai dara? dienišķai maizītei jau kaut kādi ietaupījumi zeķē droši vien ka ir, bet nu kampaņai “tīras naudas” varētu arī pietrūkt. Turklāt, ja nemaldos, ap oktobri gaidāms nākamais angļu tiesas cēliens. Gaidu ar nepacietību.

+4
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 08.09.2011. 05.18

… kaada laime Jirgensonam, taads deels, taads deels!
bet šim zirgābols

0
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 07.09.2011. 14.08

Ikviens tēvs priecātos par tik paklausīgu dēlu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu