Helēna Rause • IR.lv

Helēna Rause

3
Jānis Saliņš, F64
Ieva Alberte

Burātāja Helēna Rause 29.augustā sacensībās Igaunijā Optimist jahtu klasē meiteņu konkurencē ieguva 1.vietu un kopvērtējumā — 3.vietu. Helēna pārstāv jahtkluba Auda Burāšanas skolu, mācās Rīgas 31.vidusskolas 8.klasē

Vecums: 14. Vecāki: Kristaps — zvejnieks, Vija — strādā apdrošināšanas jomā. Ko darīji vasarā? «No rīta burāju, vakarā jūrā peldējos, jo dzīvoju Mangaļsalā.» Kas vajadzīgs, lai noturētu buru? «Spēcīga presīte, rokas.» Kā sāki burāt? «Mamma agrāk burāja. Pirmais treniņš bija astoņu gadu vecumā.» Pirmā reize? «Bailīga. Kad tiku lielākā vējā, iepatikās.» Ko darīt, ja laiva apgāžas? «Jātiek tajā atpakaļ, jāizsmeļ ūdens. Šogad apgāzos divas reizes.» Tallinas kausā apsteidzi arī puišus. «Jā, spēcīgus somus un igauņus. Lielākais panākums man bija pirms pāris mēnešiem, kad no simts dalībniekiem biju 14.vietā un pirmā meitene no piecām valstīm.» Esi bijusi Latvijas čempione? «Jā, 2009.gadā. Tagad otrā.» Sportiskais mērķis? «Eiropas čempionāts, bet jāsaņemas.» Ko dari, kad nesanāk? «Dziedu pie sevis vai aizbraucu līdz trenerim Valdim Alviķim, pabimboju. Kad viņš pasaka: «viss kārtībā», tad nomierinos.» Ko dari ziemā? «Vingroju, peldu un slēpoju.» Tavs bīgls arī brauc laivā? «Domingo ir braucis, taču nepatika.» Iecerētā profesija? «Telpu dizainere.» Kas negaršo? «Olīvas un aknas, ko ome liek ēst.» Kas izklaidējošāk: Ugunsgrēks vai iepirkšanās lielveikalā? «Spice. TV man ir laika nosišana, kad nav, ko darīt»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu