Raidījums: Jaunupa vadīts basketbola klubs saņem aizdomīgus ziedojumus • IR.lv

Raidījums: Jaunupa vadīts basketbola klubs saņem aizdomīgus ziedojumus

17
Edgars Jaunups. Foto: Jānis Saliņš, F64

Nauda nākusi no, iespējams, kontrabandā un Vaškeviča kukuļdošanas lietā iesaistītas firmas

Basketbola klubs “VEF Rīga” saņēmis ziedojumu no firmas, kas, iespējams, iesaistīta kontrabandā un figurē Vladimira Vaškeviča kukuļdošanas lietā, svētdien vēstīja raidījums “Nekā personīga”.

Basketbola klubs vairāk nekā gadu saņēmis ziedojumus no SIA “Kravu termināls” 1000 latu mēnesī. Valsts ieņēmumu dienests aizturējis vairāk nekā 50 šim uzņēmumam piederošus kravu konteinerus un tagad tam ir atņemta licence.

“Kravu termināls” ir iesaistīts kriminālprocesā pret Vladimiru Vaškeviču. Viņš centies piekukuļot Muitas priekšnieku Tāli Kravali, lai tas rīkotos “Kravu termināls” interesēs, raksta BNS.

Intervijā “Nekā personīga” basketbola kluba padomes priekšsēdētājs un “Vienotības” vēlēšanu kampaņas vadītājs Edgars Jaunups atzinis, ka viņam ar Vaškeviču dažas nedēļas pirms amatpersonas aresta bija tikšanās. Tās laikā Vaškevičs esot lūdzis nepieļaut strukturālas pārmaiņas Muitas kriminālpārvalē, kuru vadīja Vaškeviča bijušais kolēģis Marjans Burijs.

Pēc dažām nedēļām KNAB Vaškeviču apcietināja. Viņš centās nodot turpat 60 tūkstošus eiro Muitas priekšniekam Tālim Kravalim, lai tas piesegtu nelikumības uzņēmumā “Kravu termināls”. Ar to saistīta 52 konteineru alkohola krava, ko muitnieki aizturēja. Vaškevičs tik ļoti centies pakalpot “Kravu terminālam”, ka bijis gatavs piekukuļot Kravali.

Jaunups apgalvo, ka neesot sarunājis basketbola klubam “Kravu termināļa” ziedojumu. To darījis VEF Rīga valdes loceklis Ivars Bērziņš. Viņš ir bijušais VID darbinieks, Vaškeviča darba kolēģis Valsts ieņēmumu dienestā – Akcīzes preču pārvaldes Naftas produktu aprites uzraudzības nodaļas priekšnieks. Presē minēts to VID amatpersonu vidū, kas saistīti ar naftas kontrabandas piesegšanu. Tiesa, apsūdzība pret viņu nav celta.

Bērziņš nevēlējās izskaidrot, kā ziedojums izkārtots. Bērziņš jau sen vairs kā ieņēmumu dienestā nestrādā. Viņš ir kļuvis par uzņēmēju, ir padomes loceklis Rūdolfa Meroni kontrolētā Ventspils uzņēmumā “Latvijas naftas tranzīts”

 

Komentāri (17)

garausiitis 05.09.2011. 09.54

Ķeza ir apstāklī, ka V neviens nespēj būt principiāls elementārās lietās – Jaunupa varoņdarbi tak sen visiem zināmi, bet reakcijas nekādas. Vienīgais ,kuru kaut kā sodīja bija Titavs . Greste protams spilgtākais piemērs nekonsekvencei. Lielākie mēsli,ka nav jau īsti alternatīvas šajā pīļu dīķī.

+5
-1
Atbildēt

2

    garausiitis > garausiitis 05.09.2011. 11.16

    OT – Jaunupu sen bij jātriec, bet nu redz dažām sievišķīgas vājības un aizmiglots skatiens….
    Bet par NA runājot ir info,ka šiem ar finansu bumbiņa var nodetonēt, nav jau šamie ar tik pūkaini….
    Nu un Greste – cik saprotu jauks zēns, kuru koriģē kundze un V arī sponsorē kundze , tāda nu info cirkulē.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > garausiitis 05.09.2011. 10.44

    Klusais, pēc visiem iepriekšējiem mazJaunupa gājieniem, cik tuvredzīgai un slinkai — godīgākas naudas piesaistīšanā — bija jābūt Vienotībai, lai arī pirms šīm (ārkārtas!) vēlēšanām Edgariņam ļautu šiverēt?!

    Nepietika prāta un dūšas “mazo” pie vietas nolikt, kad aizpērn Ls 144 000 izšņakarēja pa “ziedojumu” caurumu no Latvijas valsts mežiem? Paši ierādīja taciņu, no kuras pērn jau pašu Vienotību nošķūrēja ZZS ar Hūti un LVM “ziedojumos” jau sadalīja > Ls 2 milj.

    Un tagad Vienotība brīnīsies, ka Vaškevics & Co šos iegāž ar sīknaudu = Ls 1000 mēnesī? Vai Greste ar 7-gadīgu 300-to Mersi?

    Vienotība grib vinnēt mačos par smagāko grābekļa kātu savā pierē?

    Pat NA saņēmās un Iesalnieku “uz pauzes” nolika, — mazliet lielāku nopietnību uzģenerēja, pat SC uztaisīja fintu ar Kravcovu, vienīgi Vienotība nespēj savākties publiski tik redzamās un sāpīgas tēmās kā sīknauda.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Edmunds Zālīte 05.09.2011. 01.05

“Basketbola klubs vairāk nekā gadu saņēmis ziedojumus no SIA “Kravu termināls” 1000 latu mēnesī”
tā ir sīknauda, kuru atmeta prastai, bet veiksmīgai, ‘Vienotības’ tēla degradēšanas kampaņas sastāvdaļai.
‘Nekā personīgi’ līdzi nedomā pirms laiž ēterā šādus sižetus?

+5
-2
Atbildēt

0

ivetao2007 05.09.2011. 14.23

Jaunupa ir liels šiverētājs. Tadi vieiem vajadzīgi. Taču ar logisku domāšanu Juanupam kā ir tā ir. Viņam vēl jāiet skolā un tikai tad redzēs vai ir lietaskoks. Pagaidām tāds nav.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu