ASV vēstniece: Latvijai jāsakārto uzņēmējdarbības vide • IR.lv

ASV vēstniece: Latvijai jāsakārto uzņēmējdarbības vide

45
ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere. Foto: Kaspars Krafts, F64

Svarīga ne tikai cīņa ar korupciju, bet arī godīga konkurence, nolīgtā pildīšana un efektīva tiesu sistēma

Latvijai ir jāsakārto uzņēmējdarbības vide. Ir lietas, kam ASV investori ļoti nopietni seko līdzi – godīga konkurence, vai tiek pildīti kontrakti, kas parakstīti, cik efektīvi un ātri strādā tiesu sistēma, intervijā avīzei “Diena” saka ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere.

Intervijā, kas veltīta Latvijas un ASV diplomātisko attiecību atjaunošanas 20 gadadienai, vēstniece norāda, ka vēl ir liels potenciāls palielināties amerikāņu investīcijām Latvijā, ja vien, kā noprotams no diplomātiskajām norādēm, tiks sakārtotas sākumā minētās lietas.

Viņa arī teic, ka korupcija ir izaicinājums visās valstīs. “Svarīgākais ir pārliecība – ja ir kāds ļaunprātīgs spēlētājs, šim spēlētājam vairs neļaus turpmāk darboties. Svarīgi, ka jūs cīnāties pret to un ir izstrādātas speciālas procedūras,” norādījusi Gārbere.

“Es arī labprāt redzētu amerikāņu investīciju apjomu Latvijā augam.. Es neteiktu, ka tās [investīcijas] ir tik mazas. Es teiktu – ir vēl ievērojams potenciāls augt,” atzīst vēstniece.

Pēc Gārberes teiktā, labs veiksmes stāsts, piemēram, ir investīcijas stikla ražošanas rūpnīcā.

“Ir bijušas arī citas pieredzes, varbūt ne tik veiksmīgas. Manuprāt, viens no izaicinājumiem pēdējos gados ir bijis saistīts ar ekonomisko un finanšu krīzi, tāpēc daudzi lēmumi kļuvuši lēnāki, cilvēki vairāk šaubās par to, kā virzīties uz priekšu,” norāda diplomāte.

Viņa arī atzinīgi novērtējusi valdības vadītāja Valda Dombrovska vizītes ASV ar plašu uzņēmēju komandu, kas pavadīja premjeru. “Ir grūti šobrīd pateikt, kāds būs šo tikšanos rezultāts, bet mēs esam optimisti un ceram redzēt labus rezultātus,” saka Gārbere, piebilstot, ka arī Latvijas institūts daudz dara, lai piesaistītu investīcijas.

 

Komentāri (45)

dro 03.09.2011. 16.20

Iesaku izlasīt: http://t.co/bf789nt
2008. gadā ASV pat piedāvājušas savu palīdzību valsts drošībai bīstamu noziegumu izmeklēšanā, bet atbilde no LV nav saņemta…

+9
-1
Atbildēt

0

dro 03.09.2011. 12.26

Mēs dzīvojam uz zemes nevis Dieva valstībā. Cilvēkiem jācenšas darīt dzīvi labāku, bet paradīze šeit nebūs nekad.

+8
-1
Atbildēt

0

dro 03.09.2011. 17.39

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu