"Rīgas siltums" grasās celt tarifus • IR.lv

“Rīgas siltums” grasās celt tarifus

35
Krāsns. Foto: Kaspars Krafts, F64

Līdz gada beigām sola siltumtarifus nemainīt 

Rīgas siltumapgādes uzņēmums “Rīgas siltums” (RS) septembra beigās Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) plāno iesniegt jaunu siltumapgādes tarifu projektu, piektdien intervijā Latvijas Radio pastāstīja RS valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis.

“RS pagaidām savā tarifā nav iekļāvis akcīzes nodokļa palielinājumu dabasgāzei. To mēs plānojam iekļaut nākošajā tarifa projektā, ko septembra beigās iesniegsim regulatoram. Līdz decembrim regulators to varētu izskatīt un decembra beigās vai janvāra sākumā tie stāsies spēkā,”  stāstīja Talcis, piebilstot, ka akcīzes nodokļa paaugstinājums, kas stājās spēkā 1.jūlijā, tiks segts no RS peļņas. 

Viņš lēsa, ka līdz ar jauno tarifu, siltumapgādes tarifs Rīgā varētu pieaugt par pāris santīmiem – līdz latam. “Šobrīd tarifu ietekmē dabasgāzes cena, kuru nosaka “Latvijas gāze”  katru mēnesi,”  stāstīja RS vadītājs. Viņš prognozēja, ka tuvākajos mēnešos RS tarifs nemainīsies, ziņo BNS. 

RS apkures sezonu plāno sākt oktobra vidū, teica Talcis, atgādinot, ka apkures pieslēgšanu katrai mājai nosaka tās īpašnieks vai apsaimniekotājs. 

RS pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2009.gada oktobra līdz 2010.gada septembrim, strādāja ar aptuveni 112 miljonu latu apgrozījumu un aptuveni četru miljonu latu peļņu. RS apgrozījums ir samazinājies par 20%, savukārt peļņa – par 18,4%.

RS akcionāri ir Latvijas valsts – 48,995%, Rīgas dome – 49%, “Dalkia City Heat” – 2% un valsts uzņēmums “Latvenergo” – 0,005%. 

RS ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 876 kilometri, no kuriem 72% atrodas RS īpašumā.

Komentāri (35)

cialis 20 mg cost 29.04.2021. 05.16

cialis 20 mg cost

American health

0
0
Atbildēt

0

valdis 02.09.2011. 13.41

Nezinu, kam ir jānotiek, lai atbildīgās personas, beidzot, satrauktos. Igaunijā parādu problēmu nav. Mums tie aug, šogad 42 miljoni Ls. Svētā mierā gaidām, kas notiks, nu jau atlicis viens mēnesis. Risinājumu nekādu, par rīcību nerunājot. Maksātāji – ķīlnieki nemaksātājiem, no maksātājiem sāk prasīt maksāt avansā, bet arī tas nespēj glābt situāciju. Ja mājai būs parādi, mājas nepieslēgs apkurei. Jautājums, kāda būs Siltuma atbildība godprātīgo maksātāju priekšā. Varbūt tuvojamies komunālās saimniekošanas bankrotam Latvijā? To mēs uzzināsim, iestājoties salam, kad kvartāliem daudzdzīvokļu namu paliks bez apkures. Par Parex banku uzzinājām, kad visa nauda jau bija ārā no bankas. Mēs vienmēr uzzinām visu ļoti “savlaicīgi”! Man vēlēšanu diskusijās pirmais jautājums visiem pretendentiem būtu par apkures parādiem, jo tās taču ir pamatprasības, vismaz siltumā būt, kad sals aiz durvīm.

0
0
Atbildēt

1

    Inese Grigoruka > valdis 02.09.2011. 14.50

    Mūsu a-god. deputātu kungiem drusciņ citas pamatprasības ;)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu