Saeimas lielākie klusētāji un runātāji • IR.lv

Saeimas lielākie klusētāji un runātāji

28
Saeimas frakcija balso "Par". Foto: Andrejs Strokins, F64

Aktīvākie debatētāji 10.Saeimas tribīnē kāpuši pat vairāk nekā 50 reižu

Septiņi Saeimas deputāti – seši no Saskaņas centra un viens no apvienības “Par labu Latviju” – 10.Saeimas laikā 54 Saeimas plenārsēžu laikā ne reizes nav kāpuši parlamenta tribīnē, lai debatētu.

Kā liecina Sabiedrības par atklātību “Delna” pētījums, šie deputāti no Saskaņas centra (SC) ir Mihails Zemļinskis, Ivans Ribakovs, Vladimirs Nikonovs, Aleksandrs Jakimovs, Aleksejs Holostovs un Valentīns Grigorjevs, bet no PLL – Imants Jānis Bekešs, kurš 11.Saeimas vēlēšanās kandidē no ZZS.

Lai arī SC deputāti Igors Zujevs un Sergejs Fjodorovs, ZZS deputāti Aivars Dronka un Didzis Zemmers ziņojuši par kādu likumprojektu vai lēmumprojektu, viņi ne reizes nav stājušies Saeimas deputātu priekšā, lai aicinātu balsot par vai pret, kā arī argumentētu savu nostāju.

Arī deputāti Juris Silovs (SC) un Inese Šlesere (PLL), kuri mandātus nolika aprīlī, ne reizi nebija piedalījušies debatēs, vien uzstājušies ar kādu ziņojumu par sēdē izskatāmo jautājumu.

Tiesa, tribīnē nav kāpuši arī tie deputāti, kuri mandātu saņēmuši pavasarī vai vasarā.

Toties aktīvākie debatētāji tribīnē kāpuši pat vairāk nekā 50 reižu.

Visaktīvākais bijis Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), kurš debatējis par 71 jautājumu. Andris Šķēle (PLL) un Kārlis Šadurskis (Vienotība) savu viedokli izteikuši 66 jautājumos. 52 reizes debatēs uzstājusies Ilma Čepāne (Vienotība), 51 – Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), bet 50 reizes argumentējis Ainārs Šlesers (PLL).

Vidēji katrs Saeimas deputāts debatējis desmit reižu.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu