Zīle vēl lems, vai pārreģistrēties VL-TB/LNNK • IR.lv

Zīle vēl lems, vai pārreģistrēties VL-TB/LNNK

24
Roberts Zīle un Raivis Dzintars. Foto: Jānis Saliņš, F64

ES varētu rasties bažas, ka VL-TB/LNNK ir pārāk nacionāli radikāla partija

“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (TB/LNNK) valdes priekšsēdētājs Roberts Zīle pēc vēlēšanām izlems, vai pārreģistrēsies jaundibinātajā partijā “Visu Latvijai!”-TB/LNNK.

Pagaidām VL un TB/LNNK vēl ir atsevišķas juridiskas personas un apvienošanās process noslēgšoties pēc vairākiem mēnešiem, kad arī biedriem būs nepieciešams veikt pārreģistrēšanos. Intervijā aģentūrai LETA Zīle norādīja, ka viņa lēmumu ietekmēs tas, vai partija spēs iekļūt valdībā un konstruktīvi darboties.

“Tēvzemiešiem” ir jāparāda, ka tā ir, žargonā sakot, “mainstream” jeb vairākuma partija. To var parādīt, ejot valdībā ar konstruktīvu darbu, jo tā ir vienīgā iespēja likt saprast, ka “esat politisks spēks, kuram ir nacionāli konservatīva politika, un tajā pašā laikā jūs zināt, kā vadīt sabiedrību, lai tā izturētu un kļūtu stiprāka”, skaidroja TB/LNNK valdes priekšsēdētājs.

Ja apvienība gribēs darboties valdībā, tai, bez šaubām, esot jāmaina retorika. “Ja jūs kļūstat par deputātu vai iekļūstat valdībā, jums tā ir jāmaina – arī Jānis Urbanovičs (SC), iekļūstot valdībā, nevarēs vairs tā runāt,” piebilda Zīle.

Viņš apstiprinoši atbildēja uz jautājumu, vai Eiropas Savienībā varētu rasties bažas, ka VL-TB/LNNK ir pārāk nacionāli radikāla partija un pārāk galēji labēja. Tāpēc viņš arī nav premjera amata kandidāts un neatrodas partijas vadībā, un ir atkāpies no nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētāja amata.

 

Komentāri (24)

buchamona 30.08.2011. 10.10

Ar cerībām, ka Dombrovskis varēs turpināt vadīt valdību, laikam tomēr balsošu par VL/LNNK. Iemesls tikai viens. Ne Vienotība, nedz ZRP nespēj mani pārliecināt, ka, balsojot par vienu no šīm partijām, nenobalsošu reizē arī par valodšo koalīciju, kuras sastāvdaļa ir SC. Pēc manas visdziļākās pārliecības – nav lielāka ļaunuma Latvijā par SC. VL/LNNK ar pietiekoši daudziem mandātiem Saeimā varētu kļūt par argumentu, kura vārdā tiktu izveidota koalīcija V+ZRP+VL/LNNK

Tajā pašā laikā ceru sagaidīt no VL/LNNK, ka nākošo četru gadu laikā viņi pārvērtīsies par politisku spēku,kurš vairs nespēs radīt ap sevi sensāciju tikai tādēļ, ka kāds Latvijā zināmāks cilvēks ir nolēmis saistīties “vislatviešiem”. VL jaunekļiem – tā ap 30 :) nevajadzētu VL/LNNK zīmolu izmantot kā tribīni no kuras ķert adernalīnu, VL/ LNNK ir jākļūst par vienu īstu, ļoooti nopietnu konservatīvu partiju. Ja viņi ar šo uzdevumu netiks galā, būs aprakta, manprāt, pēdējā cerība, ka Latvijā var izveidoties partija, kura ir spējīga LV nopietni aizstāvēt nacionāli – konservatīvās vērtības. Vai ” vislatvieši” to saprot – savu atbildību, īstas pārliecības nav.

+7
-2
Atbildēt

0

dro 30.08.2011. 09.31

Atceroties, cik Zīle bija tolerants pret savas partijas pārstāvjiem uzņēmumu valdēs un Lemberga stipendiātiem, ka paša uzņēmums maksāja algu aploksnēs, tāda svētulīga spriedelēšana atgādina vecas palaistuves laušanos…Neatceros, ka Zīli kādreiz būtu uztraukusi Dobeļa ākstīšanās?:)

+8
-3
Atbildēt

0

Ieva 30.08.2011. 10.22

Līdz šim domāju, ka Zīle norobežojas no VL principiālu apsvērumu dēļ, tagad saprotu, ka tas ir “Eiropa mūs nesapratīs” dēļ. Jeb, Zīle vairāk uztraucas par savu krēslu Briselē, ne par Latvijas likteni. Žēl, līdz šim uzskatīju viņu par godavīru. Pirmsvēlēšanu periods ir laiks, kad partijām būtu jātiek vaļā no konformistiem. No šī viedokļa redzu, ka VL/TB/LNNK to dara, savukārt V un ZRP ar šo uzdevumu galā netiek. Tieši VL konsekvence laikam mani nosvērs balsot par viņiem, stāsts par zīli, kura nu vairs nav rokā , bet ir kokā, ir vēl viens arguments tam.

+7
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu