Zīle atstāj partijas vadību • IR.lv

Zīle atstāj partijas vadību

74
Gaidis Bērziņš (no kreisās) un Roberts Zīle partijas kongresā. Foto: Jānis Saliņš, F64

Savā vietā partijas līdzpriekšsēdētāja amatā atstāj Gaidi Bērziņu

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs un Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle atkāpies no partijas vadības amata.

Kā trešdien ziņo laikraksts “Diena”, Zīle savā vietā rosinājis izvirzīt citu tēvzemieti un partijas kandidātu uz premjera amatu Gaidi Bērziņu.

Ir.lv intervijā Zīle, kurš pats Saeimas ārkārtas vēlēšanās nestartēs, jau izteicās, ka viņam netīk dažu partijas biedru darbība un nostāja, iekšpartijiskā nekoleģialitāte, taču ir cerība, ka partija Raivja Dzintara un Bērziņa vadībā varētu labi nostartēt vēlēšanās.

Dzintars, kurš patlaban atrodoties ārzemēs, laikrakstam teicis, ka viņš cer uz to, ka Zīles atkāpšanās pārāk neiespaidos attiecības apvienībā: “Roberts un Gaidis ir labi kolēģi, kas strādā pārī.” Zīle esot norādījis – ja Bērziņš ir partijas premjera amata kandidāts, tad viņam ir jāatvēl lielāka loma arī apvienības vadībā.

 

Komentāri (74)

buchamona 24.08.2011. 08.52

Manu prāt šoreiz VL/LNNK var cerēt uz labiem panākumiem vēlēšanās galvenokārt tādēļ , ka Vienotība un ZRP – abas šīs partijas ir ieņēmuši pārāk ” peldošu” attieksmi pret SC, kā varbūtēju nākošās valdošās koalīcijas partneri.
Taču, ja VL/LNNK “svaigās asinis” un, acīm redzot, valdonīgais vairākums nesapratīs, ka skaidra nacionāla stāja un attieksme pret morāli vēl nav viss uz kā balstās nopietna nacionāl – konservatīva partija, tad tas ir šīs partijas beigu sākums. Roberts Zīle šobrīd vēl pagaidām ir puse no VL/LNNK un, ja viņš publiski izsaka šaubas par savu partiju, tad tas ir pamatīgs zaudējums VL/LNNK

+11
-1
Atbildēt

1

    Iveta Ķelle > buchamona 24.08.2011. 13.04

    Pilnīgi piekrītu! Nac apvienība ir vienīgā, par kuru balsojot es jūtos drošs, ka neatbalstu SC iešmaukšanu valdībā.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

dro 24.08.2011. 09.33

Kad bruka un dalījās TB/LNNK, tad gan Zīle stāvēja kā klints:)

+4
0
Atbildēt

0

Ilona Auziņa 24.08.2011. 09.41

Esmu sapratis kas īstenībā par problēmu ir ar tām partijām kopumā. Nupat reāli sapratu ka tie ir faktiski savstarpēji pazīstamo, vai dažādu slaveno cilvēku klubiņi, bet ne masveida organizācijas, kuras pārstāvētu plašu sabiedrības spektru un dažādus cilvēkus. Tātad Latvijā nevar būt runas par jebkādu demokrātiju, par demokrātisku valsts pārvaldi visu sabiedrības locekļu interesēs, bet gan čomu bandu, kura tiekot pie varas šeit diktē savus noteikumus, lobē tikai savējo intereses un piesedz viens otru kad tas ir nepieciešams. Cilvēki no malas šajos klubiņos netiek ielaisti, tātad nevar būt runas par lielām partijām. Tikai vēlāk var apvienoties līdzīgu interešu klubiņi, kad tie ir satuvinājušies jau esot politikā un ir guvuši savstarpēju uzticību. Tāpēc šeit var zelt un plaukt gan korupcija, gan valsts izzagšana, jo partijās ir iekļauti tikai savējie, bet ne cilvēki no sabiedrības kopumā. Es nupat to izjutu uz savas ādas, tāpēc varu par to droši un ar pilnu atbildību runāt.

+5
-1
Atbildēt

1

    JānisLetiņš > Ilona Auziņa 24.08.2011. 11.37

    Vēlētāji ir tie, kas šos klubiņus var koriģēt vai arī pretēji stiprināt! Jā pārmaiņas notiek lēnām un pamazām, bet tās notiek!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu