Iespējamā misija • IR.lv

Iespējamā misija

3

Gruzijas galvenā kļūda bija pieņēmums, ka, sabrūkot Ļaunuma impērijai, automātiski beigs pastāvēt arī ļaunums

Mēs esam paaudze, kas neaizmirsīs. Ikviens no mums, kas vecāks par 30 gadiem, atceras to, ka bijām daļa no kaut kā liela. Pārāk ilgstoši, lai to spētu aizmirst. Un vairākumam šīs atmiņas par kaut ko tik lielu un tik ilgstošu – par Padomju Savienību – nav patīkamas. 

Varam uzskaitīt daudz kļūdu, ko gruzīni pieļāva savā ceļā uz brīvību. Bet arī Rietumi pieļāva kļūdas. Galvenā no tām – pieņēmums, ka, sabrūkot Ļaunuma impērijai, automātiski beigs pastāvēt arī ļaunums. Diemžēl tā nenotika. Arī 20 gadus vēlāk tas vēl nav noticis. PSRS turpina eksistēt cilvēku prātos. Un galvenais šāda prāta īpašnieks ir Krievijas premjerministrs Putins, kas PSRS bojāeju nosaucis par 20.gadsimta lielāko ģeopolitisko katastrofu. Šī filozofija ir pamatā arī Krievijas politikai attiecībā uz tās «tuvākajām ārzemēm» (termins, ar kuru apzīmē ekskluzīvu Krievijas interešu zonu). 

Vladimirs Putins, kas, visticamāk, 2012.gadā kļūs par Krievijas prezidentu turpmākajiem sešiem vai pat divpadsmit gadiem, savā 1.augusta publiskajā runā nenoliedza iespēju iekļaut Dienvidosetiju Krievijas Federācijas sastāvā. Arī attiecībā uz Baltkrieviju ir līdzīgi plāni. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu