Dombrovskis gatavs apsvērt Auguļa atbilstību amatam • IR.lv

Dombrovskis gatavs apsvērt Auguļa atbilstību amatam

15
Satiksmes ministrs Uldis Augulis (no kreisās) un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Brigmanis: Rīt jau paša Dombrovska nebūs

Ja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) īsā laika posmā neizpildīs viņam un Satiksmes ministrijai saistībā ar “airBaltic” uzticētos uzdevumus, būs jāapsver Auguļa atbilstība ieņemamam amatam, trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Viņš norādīja, ka jau 14.jūnijā izveidotajai darba grupai Auguļa vadībā bija jārisina trīs svarīgi ar “airBaltic” saistīti uzdevumi, proti, akcionāru līguma izmaiņu jautājums, jautājums par uzņēmuma finansēm un “airBaltic” padomes darba atsākšana. Satiksmes ministrs esot ticis galā tikai ar pēdējo no minētajiem uzdevumiem, ziņo LETA.

Premjers neprecizēja, ko viņš saprot ar vārdiem “īss laiks”.

Dombrovskis skaidroja, ka valdības ārkārtas sēde par šo jautājumu var tikt sasaukta jebkurā laikā, taču ir nepieciešams no Satiksmes ministrijas iegūt visus vajadzīgos dokumentus.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis premjera izteikumus, ka varētu būt jāapsver satiksmes Ulda Auguļa atbilstība ieņemamajam amatam, uztverot vairāk kā joku un lētu populismu. 

“Rīt jau paša Dombrovska nebūs, ko viņš te vēl var apsvērt. Laikam pirms vēlēšanām gribas veikt kādu varoņdarbu, atstāt kaut ko paliekošu,” teica Brigmanis. 

Pēc ZZS līdera domām, Dombrovskis uz Auguļa atbrīvošanu no amata neiziešot, un patlaban paustais vairāk ir kā lēts populisms pirms vēlēšanām. “Diez vai premjers izies uz tādu lētu populismu,” atzina Brigmanis.

Jau ziņots, ka “airBaltic” padome lēmumu akcionāriem ieteikt ieguldīt uzņēmumā vēl 60 miljonus latu pieņēmusi maksātnespējas draudu ēnā. Satiksmes ministrija trešdien beidzot oficiāli apliecināja, ka nacionālās lidsabiedrības neauditētie pērnā gada zaudējumi sasnieguši lielākos uzņēmuma vēsturē – 34,2 miljonus latu.

 

Komentāri (15)

kkristaps 17.08.2011. 15.12

Pārņirgties var par šlesera pakaļlaižas garajām tirādēm – vai tiešām, tu, mazvērtības kompleksa apmātais kurmīti vai mārcīti, vai dainīti vai kā nu tevi, saldumiņ, tur sauc, domā, ka interneta vidē atšķirībā no reālās dzīves tevi kāds ņem par pilnu????

+18
0
Atbildēt

2

    Roberts Gūtšmits > kkristaps 17.08.2011. 15.36

    >> Reālists
    Neesi ko sajaucis?
    Neesmu Pīļknābis, lai kādam pakaļu laizītu.
    Jeb tu biji domājis pats sevi ? … :)))

    0
    -14
    Atbildēt

    0

    Anna Gaigule > kkristaps 17.08.2011. 20.35

    Man gan šķiet, ka zem Kurmīša slēpjas algots “tīmekļa asenizatora” darbs. Pēc normāla cilvēka tāda ietiepība neizskatās.
    (Tikai trakais var atkal un atkal darīt to pašu cerībā, ka nākamreiz rezultāts būs savādāks.)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

kristaps_drone 17.08.2011. 14.54

Cik ilgs laiks un cik daudzi iemesli bija vajadzīgi, līdz Dombrovskis beidzot ir gatavs “apsvērt” Auguļa demisiju! Un cik daudz laika vēl vajadzēs, cik daudz zaudējumu valstij būs Augulim jārada, lai apsvēršana beigtos ar demisijas pieprasīšanu?

+17
0
Atbildēt

0

mary75 17.08.2011. 15.45

Jādomā, Dombrovskis “rīt” būs gan, Brigmanis arī būs, bet, tik niecīgā daudzumā, ka būs pat grūti pamanāms.
Auguli un ZZS no Satiksmes ministrijas sen būtu jāpabīda malā, tie jau Buldozera sekotāji un iesākto “darbu” turpinātāji.

+14
-1
Atbildēt

1

    Roberts Gūtšmits > mary75 17.08.2011. 18.19

    >> dzeris
    Vispār jau partiju reitingi gan liecina ko citu. Būs nākamajā Saeimā gan zemnieki, gan jenoti. Tik jenotu šoreiz būs krietni mazāk nekā zemnieku – atšķirībā no iepriekšajām vēlēšanām … Meliem īsas kājas … un Dots devējam atdodas … kā lai gan neatceras šīs jaukās tautas parunas … :)))

    P.S. Un es būšu pirmais, kurš aplaudēs, kad Valūtas fonda grāmatevdis neilgi pēc vēlēšanām bankrotēs, atstāts bez lieliskās iespējas savam ģimenes biznesam pasmelties ar Lielo Karoti no valsts Siles. Šo puisi var glābt tikai amīši – ja tie vai Šorošs „nopirks” viņa grāmatiņas „izdošanas” vai filmas „taisīšanas” tiesības par kādu miljoniņu – kura patiesībā nekad netiks nedz izdota nedz uzfilmēta. Tieši tāpēc jau šis mauca savā 2 nedēļu tūrē uz Ameriku … „Sakārtot lietas” ar airBaltiku, lai šis treknais kumāss tiktu Šorošam. Tas, iespējams, bija honorāra nosacījums … :)))

    0
    -13
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu