Kinosvētki Kalnciema ielas kvartālā • IR.lv

Kinosvētki Kalnciema ielas kvartālā

10

 Pirmizrāde dokumentālajai filmai par vella kalpiem, latviešu animācijas filmas un radošās darbnīcas

Rīgas svētku ietvaros Kalnciema ielas kvartālā notiks kino dienas. Piektdien, 19. augustā būs Rīgas kinostudijas dokumentālās filmas Vella Kalpi. Filmas arheoloģija pirmizrāde un tikšanās ar leģendārās filmas aktieriem. Dokumentālās filmas režisore – Agita Cāne-Ķīle, scenārija autore – Daira Āboliņa. Filma tapusi Rīgas Kinostudijā. Rīgas Kinostudijas organizētajā fotosalonā notiks arī pārģērbšanās autentiskos filmas varoņu tērpos un citi prieki. Filmas skatīšanās un visas izdarības notiks no plkst.20.00 līdz 23.

Abas dienas darbosies animācijas filmu darbnīca bērniem (no 7 gadu vecuma). Bērni veidos filmiņas zīmējumu un aplikācijas tehnikā, materiāli un nepieciešamā tehnika būs pieejami uz vietas. Iesākto iecerēts pabeigt otrajā dienā un noslēgumā visiem kopā noskatīties uz lielā ekrāna. Darbnīcu vadīs režisors Edmunds Jansons. Kino svētku veidotāli lūdz iepriekš pieteikties, jo vietu skaits ir ierobežots (tel. 29402027). Animācijas darbnīca bērniem gan 19., gan 20. augustā notiks no plkst. 18.00 līdz 21.00 Izstāžu mājā. 

Savukārt, tiem, kuri nepiedalīsies animācijas darbnīcā, būs iespēja skatīties multenes un darīt citas interesantas lietas Vīnu veikala zālē.

No 16.00 līdz 22.00 notiks Eduardo Cattus radošā darbnīca. Būs iespēja ne tikai iegādāties košos krekliņus, bet arī uzzīmēt pašiem savu krekliņa dizainu vai izrotāt krekliņus ar dažādiem aksesuāriem. Kopā tiks zīmēta krāsaina pasaka par Eduardo Cattus kaķi Rīgas svētkos un spēlēta jautra spēli “Kas? Kur? Kad?” Dalībnieku skaits – neierobežots.

Sestdiena, 20. augusts būs slavinājums Latvijas animācijas meistariem, kad tiks izrādītas jaunākās starptautiskos festivālos godalgotas animācijas filmas, kā arī multenes no zelta fondiem. Būs dažādas programmas bērniem, bet no plkst. 21.00 – jauniešiem un pieaugušajiem. Plkst. 21.00 notiks interaktīvā animācijas performance un tikšanās ar filmu autoriem. 

Animācijas filmas brīvdabas kino zālē un vīnu veikala zālē bērniem tiks demonstrētas no 18.00 līdz 21.00, pieaugušajiem no 21.00 līdz 23.00.

20. augustā Kalnciema kvartālā no 16.00 līdz 23.00 viesosies arī visā Rīgā notiekošie Ielu mūzikas svētki, kad būs dzirdami dažnedažādi ielu muzikanti, kā arī tie, kas uz brīdi vēlas par tādiem būt. Tai skaitā uzstāsies viesi no tālienes – džeza mūziķu grupa no Čehijas Brassband un bērnu hip-hop grupa no Brēmenes.

Pasākumu laikā darbosies kafejnīcas. Ieeja pasākumos bez maksas.

Vairāk informācijas: www.kalnciemaiela.lv

 

Komentāri (10)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu