Šlesera reformu partijas saraksta galvgalī atpazīstamākie • IR.lv

Šlesera reformu partijas saraksta galvgalī atpazīstamākie

16
Ainārs Šlesers. Foto: Raitis Plauks, f64

Šlesera reformu partija LPP/LC iesniedz 115 deputātu kandidātu sarakstu 11.Saeimas vēlēšanām

Šlesera reformu partija LPP/LC pirmdien iesniedza 115 deputātu kandidātu sarakstu 11.Saeimas vēlēšanām, aģentūru LETA informēja partijas preses sekretārs Ģirts Dripe.

Rīgas vēlēšanu apgabalā saraksta līderi ir partijas priekšsēdētājs Ainārs Šlesers, Jānis Jurkāns, Mateja baznīcas mācītājs Ainārs Baštiks, Rīgas Futbola skolas direktora vietnieks Pāvels Seļivanovs, Rīgas domes deputāts Andris Bērziņš.

Kurzemes saraksta līdere ir partijas priekšsēdētāja dzīvesbiedre, bijusī Saeimas deputāte Inese Šlesere, bijušais parlamentārietis Pēteris Simsons, SIA “ADAX 2” valdes priekšsēdētājs Aivars Maķevics, Talsu mācītājs Aivars Šķuburs un SIA “Palsams” un “Astrons LTD” valdes priekšsēdētājs Raimonds Ansons.

Latgales vēlēšanu apgabalā saraksta līderi ir Saeimas deputāte Rita Strode, ķirurgs Jānis Jukna, SIA “Rīgas ūdens” valdes loceklis Vitālijs Aizbalts, Daugavpils cietokšņa pārvaldnieks Jānis Dukšinskis un uzņēmējs Dmitrijs Lukašenoks, kas strādā ar investīciju un nekustamo īpašumu projektu attīstību.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā saraksta līderi ir bijušais premjers Andris Bērziņš, Latvijas Universitātes profesore Ausma Cimdiņa, Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētāja Aina Verze, “Mežaparka” vadītājs Andrejs Kondratjuks un bijušais Siguldas mērs Tālis Puķītis.

Zemgales vēlēšanu apgabalā saraksta līderis ir Burtnieku novada domes deputāts Kārlis Greiškalns, vēstures grāmatu autors Andris Tomašūns, arodbiedrības “Enerģija” priekšsēdētāja Jevgēnija Stalidzāne, kā arī uzņēmējs no Jēkabpils Nikolajs Anuškevičs un Vecumnieku novada domes priekšsēdētājs Rihards Melgailis.

Sarakstā no plašāk zināmiem kandidātiem vēl iekļauts bijušais Saeimas deputāts Dzintars Jaundžeikars, bijusī “Latvijas pasta” vadītāja Maiga Dzērvīte, partijas preses sekretārs Ģirts Dripe, bijušais Rīgas domes vicemērs teologs Almers Ludvigs, Rīgas domes deputāts Jānis Šmits un Jūrmalas domes deputāte Marija Vorobjova.

Partijas sarakstā kandidē deviņu tautību pārstāvji, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija.

Sarakstā ir 76 latvieši, 16 krievi, trīs poļi, pa vienam armēnim, baltkrievam, ebrejam, gruzīnam, karēlim un ukrainim, 14 deputātu kandidāti nav norādījuši savu tautību.

 

Komentāri (16)

kristaps_drone 15.08.2011. 16.20

Ha, ha, ha! Ar šofera dēliem nepietiks, lai iekļūtu Saeimā, Stendzeniekam vēl par pagājušām vēlēšanām nav samaksāts, tādēļ diez vai tas īpaši centīsies…Gribētos vienkārši paskatīties uz tiem muļķa ļautiņiem, kas par šleseru balsos. Un tiem kandidātiem arī taču jābūt galvā sistiem, jo piedalīšanās vēlēšanās no šlesera saraksta – tā taču arī ir diaganoze, tāpat kā balsošana par šo sarakstu…Bet šleseristu Dripi varētu pieteikt kā kandidātu uz vides ministra amatu, jo viņš taču ir maluzvejniecības eksperts!

+15
0
Atbildēt

0

designhouse.lv 15.08.2011. 17.50

Hmm, man jau šķiet, ka būtu labi, ja šitais galvā sistais mazliet pacenstos un kādu daļu no SC elektorāta aizvilktu pie sevis! Tāpat pāri 5% nepārspļaus!

+8
0
Atbildēt

1

    Kinskis > designhouse.lv 15.08.2011. 18.54

    Droši vien, ka SC to arī labi apzinās, ka LPP/ŠRP uz viņiem sāk veģetēt kā konkurents uz vienu un to pašu elektorātu (līdzīgi kā PCTVL), un to “draudzīgo” sadarbību šobrīd notur tikai koalīcija Rīgas domē. Turpmākais LPP liktenis pēc nākošajām pašvaldību vēlēšanām arī varētu veidoties līdzīgi kā PCTVL – Urbanovičs un Ušakovs pasūtīs viņus 3 mājas tālāk.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 15.08.2011. 17.01

115 kandidāti. katrs kandidāts aizdzen balsot savus radus [10-15 gab.] kopā sanāk 1725 + vēl nepieskaitamie no visas Latvijas = 1925 balsis.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu