Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Pēc incidenta metro Pārsonsgrīnas metro stacija evakuēta. Foto: Reuters/LETA

Nedēļas notikumi pasaulē

ASV prezidents Baraks Obama pirmdien aizstāvēja ASV kredītreitingu un solīja, ka ASV vienmēr būs «AAA valsts». Tomēr viņa mēģinājums iedrošināt investorus neapturēja akciju cenu krišanos biržās, kas bija reakcija uz reitingu aģentūras Standard&Poor’s piektdienas lēmumu pazemināt ASV kredītreitingu no AAA līdz AA+. Kopš 1917.gada, kad starptautiskā reitingu aģentūra Moody’s pirmo reizi piešķīra ASV reitingu AAA, tas vēl nekad nebija pazemināts.

Eiropas Centrālā banka pirmdien paziņoja, ka pirks eirozonas obligācijas, lai novērstu eirozonas valstu parādu krīzes ietekmi uz globālo ekonomiku, un Lielais septiņnieks G7 solīja ar «koordinētu rīcību» atbalstīt eirozonas un ASV finanšu stabilitāti. Analītiķi uzskata, ka tās būs Itālijas un Spānijas obligācijas.

Arābu līga svētdien aicināja Sīrijas varas iestādes nekavējoties pārtraukt vardarbību. Turpinoties pretvaldības protestu apspiešanai, armijas tanki svētdien iegājuši Deir ez Zoras pilsētā valsts austrumos. Nedēļu iepriekš, Sīrijas armijai ieņemot Hamas pilsētu, tika nogalināti vairāk nekā 100 cilvēki. Kopš protestu sākuma martā varas iestādes nogalinājušas vairāk nekā 2000 civiliedzīvotāju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu