Pakistāna runā • IR.lv

Pakistāna runā

7
Pie Pakistānas pilsētas Kvetas, kuru kā tranzīta punktu munīcijas un kravu transportam uz Afganistānu izmanto NATO.

Pēdējā laikā Pakistāna arvien biežāk tiek raksturota kā valsts, kas palīdz auklēt terorismu, it īpaši pēc tam, kad izrādījās, ka tieši šajā zemē piecus gadus slēpās Osama bin Ladens. Ko par to visu domā paši pakistāņi? 

Dzīvojot šeit jau desmito gadu, nevaru nepiekrist, ka drošības situācija Pakistānā ir kļuvusi nestabilāka. Tomēr – vai velns tiešām ir tik melns, kā to mālē? Vai Pakistāna tiešām ir terorisma draudu pilna? Nolēmu aptaujāt paziņas, kas pārstāv vietējās sabiedrības izglītotā vidusslāņa augstāko pusi, un negaidīti saskāros ar nevēlēšanos runāt. Daļa atteicās paust savu viedokli, lai neliktu uz spēles savu un ģimenes drošību. Citi atklāti atzinās, ka ir tik lielā mērā vīlušies apkārt notiekošajā, ka viņiem pat vairs nav ko teikt. Vēl daži nopūtās, ka nemaz nezina, ko domāt, jo preses teiktajam uzticēties nevar. 

Tomēr saujiņa cilvēku dalījās savās domās, un izrādījās, ka viņiem ir gana ko teikt. 

Viss sākās Afganistānā
Meklējot atbildi uz šodienas notikumiem, Saifudīns Šeihs, apdrošināšanas kompānijas administrācijas galva, norāda, ka ir jāatgriežas reģiona vēsturē – 70.gadu beigās, kad Padomju Savienība iebruka Afganistānā. Ar Saūda Arābijas finansiālo atbalstu karā iesaistījās arī Pakistāna, jo labi apzinājās, ka pēc veiksmīgas Afganistānas ieņemšanas nākamais PSRS mērķis būs tieši viņi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu