Ar 100 gadu garantiju • IR.lv

Ar 100 gadu garantiju

4
Eksporta vadītāja Eiropas valstīs Natālija Parškova: «Internets — tas ir vislabākais biznesa instruments!» Pirmā lieta, ko izdarījusi, pirms diviem gadiem sākot strādāt Darba sparā, — ierosinājusi radikāli pārveidot mājaslapu.
Ieva Puķe

Rūpnīcas Darba spars ražotās emaljētās ielu nosaukumu plāksnītes rotā ne tikai Rīgas vēsturisko centru, bet izraudzītas arī olimpiskajiem Sočiem 

Tas steidzami jāaizsūta Karlo uz Čehiju! – uzņēmuma vadītājs piektdienas pēcpusdienā eksporta menedžeres datorā ielādē tikko rūpnīcas cehā ar iPhone nofilmētu video. Lai pārbaudītu, vai viss kārtībā, viņa failu atver. Elegantās, baltā kostīmā ģērbtās sievietes acis seko, kā moderna iekārta montē termosus ar nerūsējoša tērauda kolbām. «Vai redzi – No welding!*» direktors Valērijs Vasiļevskis vērš uzmanību paziņojumam, kas parādās uzfilmētās mašīnas elektroniskajā ekrānā. «Lūdzu, ieliec to YouTube! Karlo pirmdien būs Latvijā, bet mums vajag, lai viņš problēmu noskaidro jau pirms atbraukšanas.» 

Šī epizode labi raksturo Darba sparu – uzņēmumu ar kolorītu pagātni un dinamisku tagadni. Virtuves piederumu fabrika padomju laikos ražoja ikoniskos emaljētos metāla traukus – no tējkannām un katliņiem ar rožu, ķiršu, vīnogu apdruku līdz pannām un mutesbļodām. Tagad šīs zināšanas veiksmīgi tiek ieguldītas četru izmēru pannu, liellitrāžas pārtikas termosu, emaljētu informācijas plākšņu, modernu atkritumu tvertņu un pat velosipēdu statīvu izgatavošanā. 

Velsai un Sāmsalai
Darba spara eksporta vadītājai Eiropas valstīs Natālijai Parškovai nav kabineta tradicionālajā izpratnē. Lielā telpa zem rūpnīcas veikaliņa Rīgā, Slokas ielā, ko viņa dala ar vēl divām kolēģēm, tikpat labi varētu būt prezentāciju zāle. Siena iepretim viņas galdam noklāta ar norāžu plāksnītēm – ielu un objektu nosaukumiem, māju numuriem. Pamanu pat lielformāta Latvijas Republikas ģerboņus, kas paredzēti mūsu valsts vēstniecību fasādēm. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu