Par igauņu velotūristiem samaksāti 5 miljoni • IR.lv

Par igauņu velotūristiem samaksāti 5 miljoni

32
Nolaupītie igauņu velotūristi video. Foto: AFP/LETA

Nolaupot rietumvalstu pilsoņus, noziedznieki vēlējušies mazināt politisko spriedzi Sīrijas jautājumā

Par Libānā sagūstīto gūstekņu atbrīvošanu Igaunija samaksājusi piecus miljonus ASV dolāru (2,47 miljonus latu), ceturtdien vēsta nedēļas izdevums “Eesti Ekspress”. Par to pagājušajā nedēļā ziņoja neatkarīgais franču izdevums “Intelligence Online”, kas atspoguļo slepeno dienestu darbību. Šo informāciju franču medijs ieguvis no avotiem Beirūtas drošības dienestā, raksta LETA. 

Kā ziņo “Intelligence Online”, igauņi esot nolaupīti kļūdas pēc. Patiesībā noziedznieki vēlējušies sagūstīt tūristus no kādas rietumvalsts, kurai ir svarīgas intereses Tuvajos Austrumos. 

Nolaupot rietumvalstu pilsoņus, noziedznieki vēlējušies mazināt politisko spriedzi Sīrijas jautājumā, jo grupējuma līderi esot saistīti ar Sīrijas slepeno dienestu. Saprotot pieļauto kļūdu, nolaupītāji pievērsušies lielas izpirkuma naudas pieprasīšanai. 

Kā ziņots, 23.martā bruņoti uzbrucēji Zehlas pilsētas apkaimē Bekaa ielejā Libānas austrumos nolaupīja septiņus nule kā no Sīrijas iebraukušus Igaunijas velotūristus. Atbildību par nolaupīšanu uzņēmās līdz tam nedzirdēta organizācija “Atdzimšanas un reformu kustība”. 

Aprīlī tīmeklī parādījās videomateriāls, kurā nolaupītie tūristi aicināja Libānas, Saūda Arābijas, Jordānijas un Francijas līderus viņiem palīdzēt, bet nekādas prasības savu nolaupītāju vārdā neizvirzīja. Otrajā video, kas tīmeklī tika ievietots maijā, viņi kritizēja Igaunijas valdību, jo tā viņus ir pametusi, un sacīja, ka viņiem draud “lielas briesmas”. Izmeklēšanai tuvu stāvošs informācijas avots toreiz apliecināja, ka video tīmeklī ievietots no Damaskas, ar to raisot minējumus, ka velotūristi no Libānas aizvesti uz Sīriju. 

Velobraucējus pēc teju četru mēnešu gūsta atbrīvoja 14.jūlijā. Viņi tika nogādāti Arsālas pilsētā, Bekaa ielejā, un tad pārvesti uz Francijas vēstniecību Beirūtā, bet nākamajā dienā atgriezās dzimtenē.

Komentāri (32)

Toms Kleins 04.08.2011. 15.09

Grūti jau iztēloties sevi tādā situācijā ;) Bet jā, vandīties uz savu galvu pa Āfriku un dīkt no valsts… miljoniņu :/

0
-4
Atbildēt

2

janazakovica 04.08.2011. 13.09

loti labi igaunu 7 idioti palidzeja savai valstij..cik bernus un sirmgalvjus varetu par so naudu pabarot.

+3
-8
Atbildēt

2

    Andris > janazakovica 04.08.2011. 14.29

    Tiem igauņiem galviņa jau tika sasista bērnībā, ja viņi izdomāja pavizināties ar riteni pa Libānu.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > janazakovica 04.08.2011. 14.03

    ak, ja Tu vienmēr zinātu, kur nolikt spilventiņu, lai krītot nesasistu galviņu…

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu