Rokija ierašanās • IR.lv

Rokija ierašanās

6
Ilustrācijai izmantots LETA foto

Līdz ar Pekas Rautakallio stāšanos galvenā trenera amatā hokeja klubā Dinamo Rīga sākas jauna ēra. Viņa bijušie kolēģi labi zina: soms liks latviešiem krietni pasvīst, taču tikai tā var tikt līdz zvaigznēm 

Stilīgi sirmais kungs parasti runā mierīgā, dziļdomīgā balsī. Sniegbaltā bārda vēl vairāk rada iespaidu, ka jūsu priekšā ir daudz ko piedzīvojis prātvēders. Patiesībā Peka Rautakallio (25.jūlijā palika 58 gadi) tik tiešām ir somu hokeja gudrinieks. Reti kuram citam viņa tautietim ir tik daudz pieredzes šajā sporta veidā: kā spēlētājs viņš pats savulaik sasniedza hokeja pasaules augstākās virsotnes, bet tagad bauda veiksmīgu trenera karjeru. Tiesa, viņš ir jaunienācējs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) un maz pazīstams Latvijā. Tālab ir saprotamas Dinamo fanu bažas, vai viņu iecienītais klubs ir nonācis drošās rokās. 

Šķiet, daudz ko pasaka viņa uzvārds – Rautakallio nozīmē «dzelzs klints». Zināmā mērā viņš arī esot dzelžains līderis. Cilvēki, kas strādājuši kopā ar Rautakallio, vienmēr piemin viņa nesamierināšanos ar tiem, kas laiku pa laikam grib pastrādāt uz «pusslodzi». Tātad skaidrs – Dinamo spēlētājiem būs krietni jāpacenšas, lai viņu treneris būtu laimīgs visu laiku. 

«Esmu ļoti prasīgs,» saka Peka, kad lūdzu viņu raksturot pašam sevi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu