Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Partijas Vienotība dibināšanas līguma parakstīšana notiks 6.augustā Valkā.
Partijas Jaunais laiks un Pilsoniskā savienība nedēļas nogalē atbalstīja politiskā spēka reorganizāciju un dalību partijas Vienotība dibināšanā, savu piekrišanu jau pirms tam bija devusi arī Sabiedrība cita politikai. Vienotības vēlēšanu pirmie numuri būs Ģirts Valdis Kristovskis, Valdis Dombrovskis, Jānis Lāčplēsis, Aigars Štokenbergs un Solvita Āboltiņa.

Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien ticies ar Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva administrācijas vadītāju Sergeju Nariškinu un atkārtojis uzaicinājumu Medvedevam apmeklēt Latviju. Bērziņš jau iepriekš bija apstiprinājis, ka decembrī Valda Zatlera vizītes laikā kaimiņvalstī izteiktais ielūgums joprojām ir spēkā.

Bezdarba līmenis Latvijā samazinājies līdz 12,1%, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras operatīvie dati. Kopš jūnija bezdarbs samazinājies par 0,5 procentiem, un pašlaik NVA ir reģistrēti 137 646 bezdarbnieki, kas ir par 4782 mazāk nekā jūnija beigās. Savukārt Eurostat jaunākie dati liecina, ka jūnijā salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi pērn Latvijā bijis otrs lielākais bezdarba līmeņa kritums ES. Eurostat bezdarbu mēra pēc citas metodoloģijas, un saskaņā ar to bezdarba līmenis Latvijā ir 16,2%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu