Arī "Jaunais laiks" nolemj pievienoties "Vienotībai" • IR.lv

Arī “Jaunais laiks” nolemj pievienoties “Vienotībai”

26
"Jaunā laika" līderi Edgars Jaunups, Solvita Āboltiņa un Valdis Dombrovskis. Foto: Raitis Plauks, F64

“Vienotības” vēlēšanu lokomotīves varētu būt Kristovskis, Dombrovskis, Lāčplēsis, Štokenbergs un Āboltiņa

Partijas “Jaunais laiks” (JL) biedri šodien kopsapulcē atbalstīja politiskā spēka reorganizāciju un dalību partijas “Vienotība” dibināšanā. Par reorganizāciju nobalsoja 129, pret bija četri, bet atturējās divi delegāti, ziņo LETA.

Kopsapulces dalībnieki apstiprināja reorganizācijas līgumu, kas paredz partijas “Vienotība” izveidi, reorganizācijas ceļā apvienojot JL, partiju “Pilsoniskā savienība” un partiju “Sabiedrība citai politikai”. Kopsapulces dalībnieki arī iepazinās ar jaundibināmās partijas “Vienotība” statūtu un programmas projektiem.

Partijas “Vienotība” dibināšanas līguma parakstīšana 6.augustā notiks Valkā un plānots, ka tajā piedalīsies aptuveni 300 delegātu. Valkā tiks arī izlemts, kurš būs “Vienotības” Ministru prezidenta amata kandidāts, kā arī apstiprināta partijas programma gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

“Vienotības” vēlēšanu “pirmie numuri” varētu būt Ģirts Valdis Kristovskis, Valdis Dombrovskis, Jānis Lāčplēsis, Aigars Štokenbergs un Solvita Āboltiņa.

Jau ziņots, ka par savu partiju reorganizāciju un iekļaušanos “Vienotībā” jau lēmusi “Pilsoniskā savienība” un “Sabiedrība citai politikai”.

Komentāri (26)

Vineta Ungailo 31.07.2011. 18.41

fail. priekš kam JL būtu vajadzīgi kreizi devalvatori no SCP. un Štokenbergs nav vis lokomotīve, bet riktīgs enkurs, kas novilks dibenā.

+8
-3
Atbildēt

1

    piziks > Vineta Ungailo 31.07.2011. 20.47

    Angry, phi! Štokenbergs kaut vai iekšlietu ministrijā nu velk uz leju visu no tiem augstumiem, kuros Vienotības prestižu pacēla Mūrniece! A kur un kāpēc Mūrnieces balons ar vareno celtspēju aizlidoja, bet Vienotības “prestižs” iekšlietās ripoja pa kanti uz leju vien?

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

dro 31.07.2011. 14.11

Plānots, ka jaundibināmās partijas līdere būs apvienības un JL vadītāja un 10.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, bet kopumā valdē darbosies 15 cilvēku – Aigars Štokenbergs, Ģirts Valdis Kristovskis, Valdis Dombrovskis, Kārlis Šadurskis, Artis Pabriks, Dzintars Zaķis, Arvils Ašeradens, Aleksejs Loskutovs, Silva Bendrāte, Sanita Stelpe, Karīna Korna, Edgars Jaunups, Jānis Avotiņš un Krišjānis Bušs.
_________________________
Kādus secinājumus ir izdarījusi Vienotība?:))

+7
-3
Atbildēt

5

    piziks > dro 31.07.2011. 16.24

    J. Biotops, citu mediju ziņās Vienotības patieso mērķu karodziņš jau kārtējo reizi ir tas pats Šadurskis, kas pērnruden pēc vēlēšanām vēlētājiem ieteica turēt muti ciet, teikdams, ka darbaļaužu vēstuļu laiks =/IR beidzies (cerēja, ka nākamās vēlēšanās nebūs šogad. Ne tikai cerēja, bija tik pārliecināts, ka vienotībiski pašpārliecināts, augstprātīgs un cinisks!)

    Tā nu vakar/kaut kad tikko Šadurskis paspējis pateikt, ka: “Vienotības galvenais mērķis uzvarēt vēlēšanās”! Ko Vienotība dara pēc uzvaras vēlēšanās, līdz 28.05. jau labi redzējām, bet 28.05. V līderi paspēja pateikt, ka nav labākau draugu par ZZS… Tagad mums te dala mājienus, ka galvenais esot karš pret (faktiski 1 atlikušo…) oligarhiem.

    V skaļi karo PRET, bet — cik pārliecinoši šobrīd Vienotība ir pateikusi, kā karos PAR? Un PAR — par ko?

    Vienīgais V pēdējā laika labais darbs = Štokenberga aktivitātes, kuras izgaismo ne tikai V pretiniekus, bet arī dažus, kuri par draugiem uzdodas.
    Starp citu, Štokenbergs par Vienotības premjera kandidātu derētu vairāk nekā Dombrovskis, — Štokenberga apkaimē nejūt bābiskus kordebaletus un fona dziedātājas, kas grūsta Dombrovski. :)

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    andris902 > dro 31.07.2011. 22.57

    …cerams, ka visiem trim politiskajiem spēkiem beidzot apvienojoties vienā partijā…būs izslēgta jebkāda iespēja kādam izmantot veto tiesības….

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    kasparslicitis > dro 31.07.2011. 17.01

    Juridisku iemeslu dēļ visas trīs partijas vienojas reorganizācijas laikā par vienādu Vienotības valdes sastāvu. Vēl šogad būs jaunās valdes vēlēšanas, bez partiju kvotām, kā tas ir šobrīd. Pirmajā kopīgi vēlētajā valdē (droši vien novembrī) vēl garantēs, lai no katras partijas būtu ne mazāk kā pieci biedri.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > dro 31.07.2011. 15.07

    Kādus secinājumus? Visvienkāršākos – esam pie siles un pie tās mums jāturas. Citādi vēl nāksies uz vecumdienām kaut kur strādāt.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    mary75 > dro 31.07.2011. 14.57

    Nekādus, vai arī tādus, ka, labāk jau zināms “ļaunums”, nekā nezināms “labums”.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

Agnese Lûse 31.07.2011. 13.55

Vienota un spēcīga partija,tā ir Latvijas nākotne,bet tajā pašā laikā partijai ir jāsaglabā iekšējā konkurence,lai partija varētu attīstīties.Jo citādi Vienotība var sekot Latvijas Ceļa un Tautas Partijas pēdās!
Jo kā savulaik Rainis ir teicis: „Pastāvēs, kas mainīsies!”
No sirds apsveicu visus PS,JL un SCP biedrus,kas pieņēma šo drosmīgo un tālredzīgo lēmumu par vienotas partijas izveidi !
Paldies :)

+8
-5
Atbildēt

3

    lailabidzane > Agnese Lûse 31.07.2011. 22.02

    .
    Pirmkārt, Rainis bija pārliecināts sociāldemokrāts.
    Otrkārt, viņš tomēr nebija tik dumjš, lai teiktu “Pastāvēs kas mainīsies!”.
    Ja kas, viņš teica “Pastāvēs kas PĀRmainīsies!”. Un tikai pavirši nelgas nesaskata tur būtisku atšķirību…

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > Agnese Lûse 01.08.2011. 00.20

    .
    Taisnība.
    Pirmatnēji ir “pārvērtīsies”.
    Tikai nianse jau tāda, ka abos PĀR gadījumos ir runa par izdarītu, paveiktu, sasniegtu. Izklausās pēc pretrunas, vai ne? Bet tur jau tā sāls, ka izmaiņu process nav tikai process, bet pēc zināma posma dod zināmu rezultātu.
    Mainīšanās vai vēršanās bez pār, es atvainojos, ir tikai tāda tukša zīmēšanās.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > Agnese Lûse 31.07.2011. 23.55

    ne ‘mainisies’, ne ‘parmainisies’ un ne izmainisies, orighinals ir “Pastaves kas parvertisies”.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu