Kristovskis: Dombrovska valdība bija Lemberga ķīlniece • IR.lv

Kristovskis: Dombrovska valdība bija Lemberga ķīlniece

11
"Vienotības" triju partiju līderi un premjers Valdis Dombrovskis. Foto: Raitis Plauks, F64

Pilsoniskā savienība nolemj pievienoties „Vienotībai”

Neapšaubāmi premjera Valda Dombrovska (JL) vadītā valdība bijusi Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) oligarha Aivara Lemberga (“Latvijai un Ventspilij” ) ķīlniece, sestdien partijas “Pilsoniskā savienība” (PS) kopsapulcē atzina ārlietu ministrs un PS valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis.

Viņš norādīja, valdībā darbs nav ritējis savstarpējas sadarbības un kopīgas lietas garā, kopīgu interešu vārdā. Intereses koalīcijā daudzkārt neesot saderējušas un nopietni atšķīrušās. “ZZS daudzkārt balsoja pret demokrātiju un atklātību, uzticamos partneros ņemot opozīcijas spēkus. Tā nevar vest valsti ārā ne tikai no finanšu, bet arī intelektuālās krīzes. Rezultātā – 10.Saeima ir atlaista,” teica Kristovskis.

Pilsoniskā savienība sestdien atkārtoti sasauktajā kopsapulcē nobalsoja par reorganizāciju un dalību partijas “Vienotība” dibināšanā.

Kopsapulcei bija reģistrējušies 149 biedri no nedaudz vairāk nekā partijas 600 biedriem. No zālē esošajiem par reorganizāciju un dalību partijā “Vienotība” nobalsoja 111 biedri, pret bija seši, bet atturējās četri. Lēmuma paziņošanu PS biedri sagaidīja ar aplausiem, ziņo LETA.

Iepriekšējā kopsapulcē nepietiekamā kvoruma dēļ lēmumu par dalību “Vienotībā” PS nepieņēma, taču šoreiz kvorums nebija nepieciešams.

Partijas biedri nobalsoja arī par “Vienotības” statūtu projektu, kā arī Reorganizācijas līguma projektu, atbalstīja “Vienotības” valdes sastāvu un Solvitu Āboltiņu (JL) kā “Vienotības” valdes priekšsēdētāju.

Atbalstu dalībai jaundibināmajā partijā “Vienotība” devusi arī “Sabiedrība cita politikai”, bet rīt lēmums jāpieņem “Jaunā laika” biedriem.

Tomēr divi PS biedri kopsapulces laikā paziņoja par izstāšanos no partijas, jo nevarēja pieņemt iespējamo pievienošanos “Vienotībai”. Par izstāšanos no PS paziņoja Romāns Tillers un Jānis Mārtiņš Skuja.

Tillers nolēmis izstāties no PS, jo nav gatavs pievienoties “Vienotības” biedru pulkam. Viņš kritizēja PS valdes priekšsēdētāja Ģirta Valda Kristovska teikto, ka no PS izstājušies vājākie. Viņaprāt, no PS aizgājuši drosmīgākie, jo PS līderi ne reizi vien līdz šim nodevuši Latvijas tautas intereses. Tillera skatījumā PS baidās runāt par Latvijas tautas interesēm.

Savukārt Skuja nebija apmierināts ir Ilzes un Jura Viņķeļu darbību partijā, jo viņi citus pataisot par muļķiem. “Es esmu par jaunu šādai vecai politikai,” teica Skuja, paziņojot, ka izstājas no PS.

Komentāri (11)

buchamona 30.07.2011. 23.25

….Viņš (Šadurskis) izvirzīja vairākus principus, saskaņā ar kuriem jāvadās koalīcijas partneru izvēlē: Latvijas okupācijas atzīšana, latviešu valoda vienīgā valsts un oficiālā valoda, nepilsoņu tiesību nemainīgums, demokrātiskas vērtības, Rietumu orientācija, tiesiskums, kā arī etniskās spriedzes mazināšana. Šadurskis ir pārliecināts, ja SC, ievērotu šos principus, tā “varētu kļūt par normālu Latvijas partiju”.
http://www.diena.lv/sabiedriba/politika/sadurskis-vienotibas-merkis-ir-uzvaret-velesanas-13894932

Ja šāda nostādne būs viena no topošās partijas Vienotība pamata stūrakmeņiem, kuru V nodeklarēs nepārprotami pirms vēlēšanām, es par Vienotību nobalsošu bez šaubīšanās, jo Dombrovskim ar Vilku savs darbs ir jāpabeidz, taču ne visai ticu tam, ka ir iespējama šāda Vienotības ” skaidrā” politiku pirms vēlēšanām. Pārāk daudz pretrunu starp šī brīža V vadoņiem un viņu teikto

+7
-1
Atbildēt

0

mary75 30.07.2011. 22.28

Nesaprotu, kādā veidā tā PS nodeva tās Latvijas tautas intereses, un kādā veidā tie Viņķeli, kas tur ir vieni no sakarīgākajiem, tur pataisa citus par muļķiem?
Gribētos par to visu dzirdēt sīkāku skaidrojumu.

+7
-3
Atbildēt

1

    ievuliitis > mary75 31.07.2011. 10.02

    Par Ilzi piekrītu, par Juri neizteikšos. Acīm redzot tas, kā medicīnas izglītību baudījušais, ciniski izsakās par Jāņa Mārtiņa Skujas tikumiem.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

dro 31.07.2011. 01.55

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu