Saldū lietus applūdina mājas • IR.lv

Saldū lietus applūdina mājas

18
Lietusgāzes. Foto: Raitis Plauks, F64

Ilgstošakās lietusgāzes bijušas Aizputes, Saldus un Skrundas apkaimē

Saldū stipro lietusgāžu dēļ applūdušas vairākas mājas, tomēr situācija pamazām normalizējas, ūdens tiek atsūknēts un ziņas par iespējamo ārkārtas stāvokli pilsētā ir pārspīlētas.

To aģentūrai BNS apliecināja Saldus izpilddirektora pienākumu izpildītājs Zigurds Zabludovskis. Viņš norādīja, ka lietus lijis jau kops ceturtdienas vakara un visu nakti, tādēļ pilsētas zemākajās vietās ūdens ir uzkrājies. Tomēr par ārkārtas stāvokli pilsētā nav runas. 

Zemākajās pilsētas vietās gan applūduši vairāku māju pirmie stāvi, tur atslēgta elektrība. Cilvēki ar mantām no šīm mājām evakuēti nav. 

Zabludovskis Latvijas Radio norādīja: “Tik lielas lietusgāzes sen nav bijušas, un, protams, zemākās vietās tas ūdens ir sakrājies, bet lietus ir pārstājis līt un pamazām šis līmenis arī kritīsies.”

Piektdienas rītā daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā joprojām līst, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija. 

Ceturtdien lielākais nokrišņu daudzums izmērīts Alūksnes novērojumu stacijā, kur vakarā pāris stundās nolija 50 milimetru (mm), kas ir vairāk nekā puse no visa mēneša nokrišņu normas. 

Ilgstošākās un spēcīgākās lietavas kopš ceturtdienas vakara bijušas Aizputes, Saldus un Skrundas apkaimē, liecina meteoroloģiskā radara dati. Saskaņā ar vietējo iedzīvotāju mērījumiem nokrišņu daudzums vietām pārsniedzis 100 mm. LVĢMC Saldus novērojumu stacijā nokrišņi netiek mērīti.

Komentāri (18)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu