Aizdomīga avīze top sadarbībā ar Rīgas domi • IR.lv

Aizdomīga avīze top sadarbībā ar Rīgas domi

11
Tipogrāfijā. Foto: Lauris Vīksne, F64
Vita Bērziņa

Iesaistītās puses izvairīgas, kāpēc domei vajadzīga mazzināmas SIA izdota avīze

Teju trešā daļa rīdzinieku turpmāk reizi nedēļā, atverot pastkastīti, tajā ieraudzīs nedēļas izdevumu „Pastnieks”, kas top sadarbībā ar Rīgas domi.

Lai arī to izdod izdevniecība SIA “BAGGY”, ar kuru līgumu slēdzis “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP), avīzes pēkšņā parādīšanās piektdien Pļavnieku namu pastkastītēs raisa aizdomas par administratīvo resursu iespējamo izmantošanu pirms 11.Saeimas vēlēšanām.

Laikraksta mērķis esot informēt rīdziniekus par aktuālākajiem notikumiem pilsētā. Avīzes redaktors Dzintars Zaļūksnis, kurš pats pirms gada vēl bija Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas darbinieks, pastāstīja, ka “Pastnieks” tiekot veidots sadarbībā ar Rīgas domi, kas to atbalstot informatīvi.

Vaicāts, kas ir izdevēji, redaktors nezināja pateikt. Zaļūksnis piektdien teica, ka pats „īsti neesmu vēl redzējis to avīzi”.

Uzņēmumu reģistra elektroniskā datu bāze “Lursoft” liecina, ka SIA “BAGGY” reģistrēta šogad maija beigās. Tās adrese ir kāds Sarkandaugavas ielas dzīvoklis, un vienīgā valdes locekle un pārstāve ir kāda Nadežda Smirnova.

Ar izdevniecības Nadeždu Smirnovu Ir.lv neizdevās sazināties, savukārt RNP pastāstīja, ka “BAGGY” pats nācis ar piedāvājumu un “tas bija ļoti izdevīgs”. RNP pirms tam esot apsvērta doma pašiem izdot avīzi, bet tas bijis pārāk dārgi.

Par cik lieliem izdevumiem ir runa, Ir.lv piektdien neatklāja neviena no iesaistītajām pusēm.

Arī Rīgas domē, ar kuru informatīvi sadarbojoties „Pastnieks”, nebija iespējams noskaidrot, kāpēc avīze tiek izdota un kāpēc domei nepieciešama šī sadarbība. Domes preses pārstāve Sandra Pastare teica, ka „šobrīd notiek ļoti intensīvs darbs pie informācijas apkopošanas. Noskaidrosim visu sīki un smalki, lai ieviestu skaidrību šajos jautājumos”. Taču piektdien līdz darbdienas beigām Rīgas domē neviens tā arī nenoskaidroja, kāpēc domei nepieciešama sadarbība ar šo avīzi.

Arī Rīgas mēra vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC) īsti nezināja, kas ir „Pastnieks” un kas to veido, vien pieļāva, ka tam varētu būt kāda saistība ar RNP.

Rīgas domes opozīcijas pārstāvis Olafs Pulks (Vienotība) teica: „Mēs par šādu sadarbību uzzinām tikai no medijiem vai pēc tam, kad kaut kādi lēmumi jau ir pieņemti. Mums jau bija aizdomas par visādām propagandas avīzītēm.”

Kā ziņots, domes opozīcija pirms nedēļas izplatīja atklātu vēstuli, kurā pauda bažas, ka RNP vēlas izdot šādu avīzi, opozīcijai radot aizdomas, ka tas tiek darīts, lai slavinātu pozīcijas deputātus.

Jaunā avīze izdota divās valodās – latviski un krieviski. Tiesa, abos variantos informācija nav identiska – laviešu valodas variantā ir raksts par Māras dīķi, kas nav krievu valodā, savukārt par e-talonu ir krievu versijā.

 

Komentāri (11)

ievuliitis 29.07.2011. 19.31

Ja KNABs to pieskaitīs pie priekšvēlēšanu tēriņiem un noskaidros maksātāju… Vai tomēr daļa naudas aizies no Rīgas pilsētas budžeta? Kurš ir tiesīgs to naudas šķērdēšanu vienas partijas interesēm apturēt?

+17
-1
Atbildēt

0

Gundars Āboliņš 30.07.2011. 01.24

…kad KNABs ķersies klāt, vilciens būs aizbraucis! Šobrīd pēc kādas uzraugošās iestādes rakstiska iesnieguma var ierosināt veikt pārbaudi(operatīvi!) Rīgas domes Revīzijas komisijai (tur ir dažādu partiju pārstāvniecība). Protams, RD RK ir pakļauta Domes priekšsēdētājam un, varbūt, pārbaudes uzsākšanu novilcinās, bet tāpat būs interesanti sekot notikumu gaitai…

+10
0
Atbildēt

0

Ilona Auziņa 29.07.2011. 19.43

Izdomāt jau var visu ko, gan pasta, gan suņu patversmes, vai attīrīšanas iekārtu ziņas, tāpat kā Getliņu vēstis. Tas jau lietas būtību nemaina. Un ja par Rīgas domes naudu atkal slavina kādas partijas labos darbus, tad vienalga tas ir noziegums. Nu redzēsim par ko tajā avīzē ies runa, tad arī varēsim spriest tuvāk.

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu