Portāls: Šleseram nav laika sniegt liecības KNAB • IR.lv

Portāls: Šleseram nav laika sniegt liecības KNAB

33
Ainārs Šlesers. Foto: Raitis Plauks, F64

Saeimas deputāts bijis izsaukts sniegt liecības KNAB, bet nav ieradies

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Aināru Šleseru (LPP/LC) sniegt liecības bija izsaucis ceturtdien, raksta portāls „Pietiek.com”. Taču politiķis nav ieradies.

Viņam liecības bijis jāsniedz tā sauktajā oligarhu lietā, kurā KNAB maijā veica vērienīgas kratīšanas un kas netieši kalpoja par katalizatoru 10. Saeimas atlaišanas ierosinājumam, kad parlaments nobalsoja pret atļauju veikt kratīšanu Šlesera dzīvesvietās.

Kā vēsta portāls, Šlesers ceturtdien apstiprinājis, ka viņam bijis jādodas liecināt KNAB, bet viņš ar izmeklētāju vienojies par citu datumu – 8. augustu. Pavēsti par ierašanos liecināt politiķis savā pastkastītē atradis jau 5. jūlijā.

Šleseram liecības sniegt traucējot jaunie ģimenes apstākļi – viņam esot jauns mājdzīvnieks – 6,5 mēnešus vecs vācu aitu šķirnes kucēns, kuram nācies operēt ķepu. Šlesers arī plānojot apmeklēt konkursa „Jaunais vilnis” koncertus.

Portāls informē, ka liecības jau sniegušas vairākas Rīgas brīvostas pārvaldes amatpersonas, piemēram, pārvaldnieks Leonīds Loginovs, valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks un viņa vietnieks Viesturs Silenieks.

Jau rakstīts, ka KNAB 20. maijā ierosināja kriminālprocesu par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

KNAB maija vidū šajā lietā veica vērienīgu kratīšanu, pārmeklējot kopumā 42 ar Aināru Šleseru, Aivaru Lembergu un Andri Šķēli saistītus objektus. Kopumā lietā iesaistītas 11 personas, tajā skaitā sešas amatpersonas.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu