Pētījums: Iedzīvotāji pret 10.Saeimas darbu ir kritiskāki • IR.lv

Pētījums: Iedzīvotāji pret 10.Saeimas darbu ir kritiskāki

28
10.Saeimas balsojums par grozījumiem likumā par valsts pensijām. Foto: Raitis Plauks, F64

Tikai 15% iedzīvotāju pirms 10.Saeimas atlaišanas ierosināšanas uzskatīja, ka tā darbojas labāk nekā iepriekšējā

Par to liecina pētījumu centra SKDS 2011.gada maijā veiktās aptaujas dati.

Iedzīvotāji arī 10.Saeimas darbu nepilnu pusgadu pēc vēlēšanām vērtē kritiskāk nekā savulaik vērtēja 8. un 9.Saeimu.

Pētījums atklāj, ka tikai 15% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju neilgi pirms tās atlaišanas ierosināšanas uzskatīja, ka 10.Saeima darbojas labāk nekā 9.Saeima, tai skaitā vien 2% pilnībā piekrita šādam viedoklim. Savukārt vairāk nekā puse aptaujāto (52%) pauda pretēju viedokli, tai skaitā 28% iedzīvotāju atzina, ka apgalvojumam, ka 10.Saeima darbojas labāk nekā iepriekšējā „pilnībā nepiekrīt”.

Analizējot aptauju datus periodā kopš 1999.gada, kad tika sākti regulāri sabiedriskās domas mērījumi šajā jautājumā, SKDS direktors Arnis Kaktiņš secina, ka iedzīvotāji visās aptaujās biežāk nav piekrituši, ka tā brīža Saeima strādā labāk par iepriekšējo.

Viņš norāda – ja salīdzina iedzīvotāju attieksmi nedaudz vairāk nekā pusgadu pēc attiecīgajām Saeimas vēlēšanām, vērojams, ka par 9.Saeimu 2007.gada maijā iedzīvotāji pozitīvus vērtējumus sniedza biežāk (20%), nekā runājot par 10.Saeimu 2011.gada maijā (15%).

Analizētajā periodā visatzinīgāk savas darbības sākumā tika vērtēta 8.Saeima, par kuru 35% aptaujāto uzskatīja, ka tā darbojas labāk nekā 7.Saeima.

Dati iegūti, veicot tiešās intervijas respondentu dzīves vietās. Aptauja veikta šogad no 13. līdz 25.maijam. Kopumā aptaujāti 1002 ar stratificētās nejaušās izlases metodi izvēlēti respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu