Saeima par Satversmes tiesnesi apstiprina Osipovu • IR.lv

Saeima par Satversmes tiesnesi apstiprina Osipovu

8
Foto: Kaspars Krafts, F64

Jaunā Satversmes tiesnese saņem pārliecinošu deputātu atbalstu.

Ar 83 balsīm par, nevienam Saeimas deputātam nebalsojot pret, bet vienam atturoties, ceturtdien par Satversmes tiesnesi apstiprināta Sanita Osipova. 

Pati Osipova Saeimas sēdē nepiedalījās, jo lasot lekcijas Vācijā, no Saeimas tribīnes teica deputāte Ilma Čepāne. 

Osipova dzimusi 1968.gadā, 1991.gadā beigusi LU Juridisko fakultāti, iegūstot augstāko izglītību tiesību zinātnēs.

1998.gadā Osipova aizstāvēja disertāciju “Lībekas pilsētas tiesības un to ietekme Hanzas savienības pilsētās”, iegūstot tiesību doktora zinātnisko grādu. 

Osipova Juridiskās komisijas sēdē atzina, ka jūtas “pietiekami zinātniski nobriedusi, lai ķertos pie tiesiskās valsts stiprināšanas”, raksta LETA. 

Osipovas pedagoģiskais darba stāžs LU ir 20 gadi – sākot no asistentes Tiesību teorijas un politisko zinātņu katedrā līdz Tiesību teorijas un vēstures katedras vadītājas amatam. Osipova ir vadījusi 33 diplomdarbus un 82 maģistra darbus, 28 bakalaura darbus, patlaban vada sešus doktora darbus. 

Osipova ir norādījusi 28 zinātniskās publikācijas, divus pētījumus un dalību 18 zinātnisko, akadēmisko un profesionālo komisiju darbībā.

Kā apliecināja kolēģi LU Juridiskajā fakultātē Ilma Čepāne (V) un Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), Osipova ir studentu iecienīta pasniedzēja, kurai ir liela autoritāte kolēģu vidū. Osipovas kandidatūru ST tiesneses amatam ir izvirzījuši tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V), Ministru kabinets, un to ir atbalstījusi Tieslietu padome.

Komentāri (8)

Agnese Lûse 14.07.2011. 13.00

Ar ko es arī viņu un visus parējos apsveicu !Tikai žēl ka ZZS bija vajadzīgs “priekšvēlēšanu laiks”,lai piespiestu balsot par Osipovu !

+6
0
Atbildēt

0

Kā T Ā var būt?! 14.07.2011. 14.38

ZZS izmisīgi mēģina spodrināt savus uzplečus:))

+4
0
Atbildēt

0

kkristaps 14.07.2011. 12.34

Brīnums, ka ZZS atkārtoti neierosināja Vrubļevsku vai kādu no “tiesmešiem”, kas attaisnoja Lembergu “Grīnberga lietā”, – kvalifikācija būtu kāreiz atbilstoša Puzes mērkaķēna vajadzībām.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu