Bērziņš ielūdz Krievijas prezidentu vizītē Latvijā • IR.lv

Bērziņš ielūdz Krievijas prezidentu vizītē Latvijā

33
Krievijas vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs (no kreisās) un Valsts prezidents Andris Bērziņš. Foto: Raitis Plauks, F64

Krievijas vēstnieks: par Visaginu un krievvalodīgajiem nerunājām.

Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš ceturtdien, tiekoties ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, uzaicinājis Krievijas prezidentu oficiālā vizītē apmeklēt Latviju, ziņo BNS. 

Vešņakovs pēc tikšanās ar Bērziņu pastāstīja, ka prezidents apstiprinājis – joprojām spēkā ir iepriekšējā prezidenta Valda Zatlera laikā izteiktais ielūgums Krievijas prezidentam oficiālā vizītē apmeklēt Latviju.

Vaicāts, kad šādu vizīti var sagaidīt, vēstnieks atbildēja, ka tuvāko divu līdz triju mēnešu laikā tas ir nereāli, bet perspektīvā šādu vizīti var sagaidīt. “Vizīte ir darba kārtībā mūsu divpusējās attiecībās,” sacīja Vešņakovs, uzsverot, ka ir jāattīsta augsta līmeņa kontakti. “Mēs ceram, ka abu valstu vadītāju tikšanās nenotiks reizi 16 gados, bet daudz biežāk.” 

Vēstnieks par Bērziņa ielūgumu informēs Krievijas valsts vadītāju. 

Amatpersonas bijušas vienisprātis, ka ir jāattīsta Latvijas un Krievijas ekonomiskās attiecības, un tajā liela nozīme ir Starpvaldību komisijai. 

“Ir vairāki ekonomiskie projekti, no kuriem daži vēl atrodas sarunu procesā, tranzīta jomā, konkrēti, prāmja līnija no Liepājas uz Eiropas Savienību – Vāciju, mēs ceram, ka šī iniciatīva sāks darboties šogad rudenī,” teica vēstnieks. 

Par Visaginas atomelektrostacijas projektu Lietuvā, kā arī krievvalodīgo stāvokli Latvijā amatpersonas neesot runājušas. 

“Vienlaikus mēs pievērsām uzmanību Bērziņa pirmajam paziņojumam par viņa redzējumu, kā attīstīt Latvijas ekonomiku, kā arī par izglītības un sabiedrības integrācijas jautājumiem. Šie paziņojumi dod cerību, ka tas ir jādara vispirms Latvijas sabiedrības labā, un to droši vien atbalstīs arī Krievijas puse,” teica vēstnieks.

Vešņakovs arī nodevis Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva apsveikumu Bērziņam sakarā ar stāšanos Latvijas prezidenta amatā. 

Zatlers pērn oficiālās vizītes laikā Krievijā uzaicināja Krievijas prezidentu oficiālā vizītē apmeklēt arī Latviju.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu