Zatlera pagaidu dzīvokli īrē no Pulkinenas • IR.lv

Zatlera pagaidu dzīvokli īrē no Pulkinenas

18
Irēna Pulkinena (vidū) apmeklēja arī Valda Zatlera amata termiņa noslēguma pasākumu Likteņdārzā. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera pagaidu dzīvoklis tiek īrēts no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas.

To biznesa portālam “Nozare.lv” apstiprināja I.Pulkinena.

“Ēkā Elizabetes ielā 17 atbrīvojās viens no man piederošajiem trīs dzīvokļiem. Tajā brīdī Valsts kanceleja meklēja dzīvokli Zatleram, es iesniedzu piedāvājumu, un šis dzīvoklis tika izvēlēts,” sacīja Pulkinena. Dzīvokļa īres līgums patlaban noslēgts uz 18 mēnešiem.

Viņa piekrita, ka īres maksa par šo dzīvokli nav liela salīdzinājumā ar līdzīgas platības ekskluzīviem dzīvokļiem Rīgas klusajā centrā. “Tomēr tā ir garantēta ienākuma summa, un valsts būs stabils maksātājs. Mūsdienās jau īrnieki ir dažādi, bet šajā gadījumā ir drošības garantija,” skaidroja Pulkinena.

“Rīgas klusajā centrā līdzīga izmēra dzīvokļus meklē arī daudzas vēstniecības, ārvalstu uzņēmumu vadība, Eiropas Komisija un citas struktūras. Parasti viņu nomas budžets ir aptuveni 1000 līdz 1100 lati mēnesī, un par šādu summu atrast kvalitatīvu vismaz piecu istabu dzīvokli klusajā centrā ir grūti,” skaidroja nekustamo īpašumu nomas operatora “Rent In Riga” valdes loceklis Jānis Lipša.

Viņš piebilda, ka Zatlera pagaidu dzīvokļa nomas maksa ir pat mazāka par šo summu. “Protams, jāredz katrs konkrētais dzīvoklis, taču Zatlera dzīvokļa nomas maksa šķiet pat ļoti pieņemama,” piebilda Lipša.

Ir.lv jau ziņoja, ka Zatlera izvēlētā pagaidu mitekļa kopējā platība ir 195 kvadrātmetri. Eksprezidenta sekretāre Eva Orēniša BNS teica, ka dzīvokļa nomas maksa, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, būs 820 latu. Taču šajā summā nav iekļauti vēl komunālie maksājumi.

Ņemot vērā, ka Zatlers kā persona, kas ieņēma Valsts prezidenta amatu, turpinās pildīt virkni sabiedrisko pienākumu, šīs telpas tiks izmantotas arī darba vajadzībām.

Kā ziņots, Zatlera prezidentūras termiņš beidzās 7.jūlijā. Zatlers uz otro prezidentūras termiņu netika pārvēlēts.

Komentāri (18)

oskaar 14.07.2011. 03.39

Negribas jau tagad cilāt to zoodārza tēmu, bet droši vien jau toreiz Zatleram bija izvēle- palikt par ārstu, vai kļūt par LR prezidentu ar visām no tā izrietošajām sekām, tai skaitā dzīvokli pēc Prezidenta pilnvaru termiņa beigām.
Kā redzam- Zatlers savu ārsta karjeru atstāja, un tagad viņam ir sameklēts dzīvoklis. Tas, ka dzīvoklis pieder itin skandalozajai Pulkinenas kundzei, diezi vai ir nejauša apstākļu sakritība- tā varētu būt tāda “odziņa” gaidāmo vēlēšanu sakarībā:).
Tomēr visu cieņu Zatleram par to, ka nepārvērtās par viņu ievēlējušo ļaužu kājslauķi! Arī tas ir daudz. Skatīsimies, kas būs tālāk.

+3
-1
Atbildēt

0

janazakovica 14.07.2011. 12.31

jaa sterva vina ir koncenaja.

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 14.07.2011. 11.57

jaa vai tiesam vairak nebija no ka iret ka no vecas intermaukas kura apvedusi ap sturi tris arzemju virus izkratijusi no viniem naudu un 90 gadu vidu par so naudu sapirkusies letus dzivoklus un citus ipasumus.tagat imitee it kaa uznemeju.maksaa presei lai visu par sevi lasitu pozitivus rakstus.

+1
0
Atbildēt

1

    raimonds_bossltd > janazakovica 14.07.2011. 12.08

    to KRUSTTEVS
    Es domāju, ka tas tantuks ir dažus somu onkulīšus paguvis norakt, lai tiktu pie viņu mantas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu