Sekojam, kā mainās pasaule • IR.lv

Sekojam, kā mainās pasaule

2
Foto — Rūta Kalmuka, F64
Ieva Puķe

National Geographic ilggadējā fotogrāfe un fotoredaktore Sāra Līna: mūsu fotogrāfi ir labākie pasaulē 

Galerija kim?, kur vasaras sākumā lekciju lasīja žurnāla National Geographic (NG) vecākā fotoredaktore Sāra Līna, tādus klausītāju plūdus vēl nebija piedzīvojusi. Pārpratuma dēļ ieradusies stundu agrāk, ieraudzīju zāli, kas jau bija pa pusei pilna ar cilvēkiem. Klausītāji turpināja nākt vēl un vēl, pēdējie palika uz kāpnēm un snaikstīja kaklus telpas priekšā novietotā ekrāna virzienā. 

Vēsturiskā izdevuma skaistās fotogrāfijas, arī pašas Sāras kadri uzrunāja auditoriju kā dievkalpojumā. Intervijā Sāra ieturēja redakcionāla darbinieka lietišķo pozīciju, taču viņas darbi atjaunoja sajūtu par talantīgo, drosmīgo meiteni, kas, augstskolas konkursā laimējusi iespēju strādāt praksi NG, žurnāla uzdevumā 1979.gadā devās uz Keniju, bet pēc tam 20 gadu garumā ar fotosomu plecā izbraukāja pasaules eksotiskākos nostūrus no Krievijas Tālajiem Austrumiem līdz Maķedonijai un Mali. 

Pēc Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas uzaicinājuma no Vašingtonas atbraukusī eksperte nebija snobiska. Ar tādu pašu respektu kā NG pērles auditorijai tika izrādīti jauno latviešu fotogrāfu darbi, kuri bija tapuši Līnas un viņas vīra, NG radošā direktora, Bila Marra vadītajā četru dienu meistardarbnīcā Kuldīgā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu