Savu prokurora būtību nemainīšu • IR.lv

Savu prokurora būtību nemainīšu

4
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Aivars Ozoliņš

Kāpēc Jānis Maizītis izlēma strādāt pie jaunā prezidenta, nevis veidot partiju kopā ar iepriekšējo

Vēsts, ka bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis (kam nākamnedēļ būs 50) būs jaunā prezidenta Andra Bērziņa padomnieks nacionālās drošības jautājumos, bija negaidīta pat līdzšinējam amata pildītājam Raimondam Rožkalnam, kas teicās to uzzinājis no plašsaziņas līdzekļiem. Iepriekš bija zināms, ka Andris Bērziņš ir Maizīti «uzrunājis», taču viņš atteicies, tāpēc galvenā intriga tobrīd bija – vai viņš piekritīs prezidenta Valda Zatlera piedāvājumam iesaistīties jauna politiska spēka veidošanā.

Tomēr Maizītis izvēlējās strādāt pie jaunā prezidenta, kas amatā ievēlēts ar oligarhu atbalstu un nāk no Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas, kura pērn balsoja pret viņa paša atkārtotu apstiprināšanu ģenerālprokurora amatā, bet nupat acīmredzot arī pret Zatlera atkārtotu ievēlēšanu. Kāpēc?

Mūsu saruna notiek Balzama bārā dažus soļus no Saeimas uzreiz pēc prezidenta svinīgā solījuma un pirms simbolisko Pils atslēgu nodošanas ceremonijas. Šajos pasākumos protokols paredz arī nacionālās drošības padomnieka klātbūtni. Maizītis ir mierīgs un korekts, kā vienmēr, turklāt tik pedantiski neietekmējams, ka man neizdodas viņu «korumpēt» ar sulas glāzi, par ko samaksā pats. («Man ir pensija,» viņš smaidīdams uzstāj.)

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu