Kas ir īsts festivāls? • IR.lv

Kas ir īsts festivāls?

4

Galvenais, vai festivāla iespaidā nedēļu staigāsi virs zemes, vai tik vien kā pavadīsi pirmdienu smagnējā migliņā

Ieeju klasiskajā festā. Leģions dzied Zīlīti. Publikā iezīmējas favorīti – ūsains kungs, izkāris no krekla plikā vēdera bumbieri, griež štīmīgā dejā pusgalvas tiesu garāku dāmu. Deja ir ugunīgs kankāns, ai, kā rīt sāpēs saites. Pērkons, Sīpoli un Turaidas Roze spēlē pārliecinoši, dzied bez jebkādas r’nb ietekmes balsī, dziesmām ir milzu jēga. Arī sidrs nav dārgs.   

Ieeju alternatīvajā festā, sveicinu katru piekto. Ir feini. Mūzika īstā, apsargi – nemanāmi. Labi smaržo kuskuss un visādas garšvielas. Futbols mijas ar elektrības traucējumiem, balss solistam varēja būt skaļāka, bet visi jau saprot. Meitene saplēstās zeķbiksēs kāpj laukā no dubļiem un iet uz PND*.   

Ieeju lielajā festā. Hiti, jauda un masa. Pēc taisnības būtu jāizvēlas skatīties to, ko nekad vēl neesmu redzējis. Redzēt visu, kaut pa druskai, ir tikpat neiespējami, kā vienā dienā iziet visus Alfas veikalus. Organizatori piedāvā izbaudīt tādu kā simt kanālu kabeli, sēžot uz viegli šūpīga dīvāna piectūkstoš tuvāko draugu ielenkumā. Apjukušie izvēlas pavadīt laiku drošā telts tuvumā.   

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu