Zināmi Roberta Plānta tūres iesildītāji • IR.lv

Zināmi Roberta Plānta tūres iesildītāji

26

Šā gada 25. jūlijā Lietuvā, gleznainajā Traķu pilī viesosies grupa “North Mississippi Duo”, kura iesildīs leģendāro rokmūziķi , “Led Zeppelin” dvēseli – Robertu Plāntu. 

Grupas aizsākumi meklējami 1996. gadā Hernando, Mississipī, kad tēva, leģendārā mūziķa, producenta un ierakstu studijas īpašnieka Džina Dikinsona iespaidoti, brāļi ķērās pie muzikālās daiļrades. To raksturo psihodēlijas, dienvidu folka, klaiskā roka un blūza tradīciju apvienojums mūsdienīgā mērcē.

Grupas sastāvā ir divi brāļi Luters (ģitāra, vokāls) un Koudijs (bungas, taustiņinstrumenti) Dikinsoni. Gadu gaitā dalībnieku sastāvs vairākkārt mainījies un tagad grupa atgriezusies pie oriģinālā dueta modeļa: “Tēvs vienmēr ir teicis, ka mums ar brāli ir jāmuzicē kopā, ka mēs vienmēr būsim labāki kopā, nekā jebkad būtu atsevišķi,” saka Luters.

Šīs grupas kontā ir 15 albumi, no kuriem trīs – “51 Phantom”, “Electric Blue Watermelon” un “Shake Hands with shortly” – tikuši nominēti “Grammy” balvai, kategorijā “Labākais mūsdienu blūza albums”.  “North Mississippi Duo” panākumu sarakstā ir arī “Blues Music Award” balvas saņemšana kā labākajai jauno mākslinieku debijai (2001).

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu